Opis:
Profesjonalna i innowacyjna włoska temperówka do czekolady Urządzenie pozwala na szybkie topienie i temperowanie czekolady, zapewniając jej stały przepływ i krystalizację podczas całego procesu Czekolada podgrzewana jest w zbiorniku o pojemności 12 kg, następnie jest chłodzona w ślimaku za pomocą czynnika chłodniczego Doskonale sprawdzi się w małych cukierniach i pracowniach czekoladowych, lodziarniach, hotelach czy restauracjach Temperówka posiada dwa osobne mocne i wydajne silniki, zasilające pracę mieszadła i ślimaka Silnik przekładni ślimakowej posiada funkcję rewersu Wyjmowany ślimak ze stali nierdzewnej ułatwia czyszczenia urządzenia i pozwala na szybką wymianę czekolady Temperówka posiada intuicyjny i funkcjonalny dotykowy panel z możliwością programowania Funkcja automatycznego dozowania odpowiedniej ilości czekolady Urządzenie posiada tryb nocny Solidna i trwała obudowa wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej Urządzenie jest proste w czyszczeniu i utrzymaniu w czystości W standardzie pedał do sterowania przepływem czekolady Wyposażona w 4 antypoślizgowe nóżki Podgrzewany elektrycznie stół wibracyjny do form - za dopłatą
Wyposażenie dodatkowe:
RQ14.1.VT12 – podgrzewany elektrycznie stół wibracyjny
Parametry techniczne:
Wymiary zewnętrzne [mm]: 520x800x1540 Pojemność zbiornika [kg]: 12 Moc [kW]: 2,5 Zasilanie [V]: 230 Waga [kg]: 159