Szafy do sezonowania Klima Meat SYSTEM | ZERNIKE | KMS700PV

  • Kod: rq_1-KMS700PV
  • Producent: Zernike
  • Dostępność: Upewnij się i zapytaj / zadzwoń lub napisz

  • Historia ceny
  • Cena brutto: 48 440,11 zł 39 382,20 zł

Profesjonalne szafy do sezonowania mięsa, salami oraz sera zostały zaprojektowane i wyprodukowane w całości we Włoszech przy użyciu wysokiej jakości materiałów i najnowocześniejszych technologii, dla osiągnięcia idealnego sezonowania na sucho.

Projektując urządzenia skupiono się na odtworzeniu idealnego mikroklimatu i naturalnych metod tradycyjnie wykorzystywanych do sezonowania mięsa. W oparciu o te założenia opracowane zostały wyjątkowe szafy, z intuicyjną technologią, która łączy patenty w zakresie wentylacji, odkażania
i natleniania mięsa, salami oraz serów.

Szafy do sezonowania KLIMA pozwalają na przeprowadzenie wysokiej jakości procesów bezpiecznego biologicznie sezonowania w sposób łatwy i dostępny dla każdego.

Szafy idealnie sprawdzą się w restauracjach, steakhouse, sklepach mięsnych, małych gospodarstwach rolnych lub supermarketach. Możliwość całkowitego zarządzania procesem dojrzewania mięs na sucho, co jest kluczowym etapem w określaniu ich jakości organoleptycznych oraz poprawianiu smaku i delikatności.

Urządzenia charakteryzuje nowoczesna i bezpieczna konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304 (nadająca się do kontaktu z żywnością zgodnie z przepisami EC) oraz pokryta cyklopentanem dla maksymalnej izolacji termicznej. Szafy KLIMA wykorzystują opatentowane technologie, które czynią ten produkt wyjątkowym. Dodatkowo modele System wyposażone są w 7" intuicyjny ekran dotykowy, który maksymalnie ułatwia pracę z urządzeniem i dostosowanie go do indywidualnych potrzeb.

 
Opis:

profesjonalne szafy Klima Meat przeznaczone są do sezonowania mięsa siedmiocalowy ekran dotykowy z ikonami tropikalna klasa klimatyczna 5 pozwala na pracę urządzenia w wysokich temperaturach od +18 do +43°C czynnik chłodzący R290 chłodzenie pośrednie wentylowane z poziomym i pionowym przepływem powietrza (opatentowane) skrócenie o ponad 50% czasu trwania procesu dojrzewania na sucho przeszklone drzwi umożliwiają monitorowanie naturalnej zmiany barwy mięsa poddawanego obróbce opatentowany system OxigenKlima redukujący bakterie i pleśń w celu uniknięcia niebezpieczeństwa związanego z zanieczyszczeniem redukcja nieprzyjemnych zapachów, które powstają podczas procesu dojrzewania na sucho powolny, tradycyjny lub przyspieszony proces dojrzewania 20 gotowych i konfigurowalnych przepisów możliwość ustawienia 20 kroków na każdą recepturę  automatyczny generator wilgotności  regulowana temperatura pracy w zakresie od 0 do +4°C opatentowany agregat chłodniczy monoblokowy, który upraszcza konserwację urządzenia równomierne rozprowadzenie wilgoci w każdym punkcie komory zapobiega nadmiernej utracie wody oraz przesuszeniu produktu optymalny efekt dojrzewania przy bardzo niskiej stracie wagi produktu (około 3-4%) system dezynfekcji "Oxigenklima" (opatentowany) funkcja centrum testowego sonda do pomiaru wilgotności i temperatury wejście USB i microUSB  rejestrator danych dla HACCP wewnętrzne oświetlenie LED regulowane półki w zestawie intuicyjny, wielojęzyczny ekran dotykowy, pozwala łatwo dostosować i zapisać każdy przepis odprowadzanie skroplin z generatora pary przystosowane do bezpośredniego podłączenia do odpływu lub, na życzenie, do zbiornika z automatycznym elektrycznym odparowaniem skroplin wymagane podłączenie do wody zestaw do filtrowania (filtr, przepływomierz, tester twardości wody, zmiękczacz wody) akcesoria wykonane ze stali nierdzewnej szkolenie z obsługi gratis

 

W zestawie:

4 pary stalowych prowadnic 4 stalowe półki

 

Parametry techniczne:

wymiary zewnętrzne [mm]: 740x850x2115 moc [kW]: 1,2 zasilanie [V]: 230 pojemność min/max [kg]*: 50/130 ilość drzwi [szt]: 1 waga [kg]: 162

 *Sugerowana pojemność dla prawidłowej pracy urządzenia