- Wyposażony w jeden wentylator z funkcją rewersu
- Wykonany ze stali nierdzewnej dla szybkiego i łatwego czyszczenia
- Łatwe w obsłudze analogowe przyciski temperatury, timera i pary
- Ograniczenie do 4 tac
Gotowanie na parze pomaga zachować smak, składniki odżywcze i kolor na dłużej. Dzięki temu potrawy nie tylko dobrze wyglądają, ale także wyśmienicie smakują. To zdrowy sposób przygotowywania posiłków dla gości. Ponadto potrawy nie wysychają podczas gotowania na parze, dzięki czemu można uzyskać stałą jakość jedzenia. Wysokiej jakości piec konwekcyjno-parowy jest niezbędnym urządzeniem w profesjonalnych kuchniach. Model ten doskonale nadaje się do przygotowywania potraw dzięki pojemności 4 x 1/1 tac GN. Nadaje się również do 4 tac Bakerynorm (60 x 40 cm).
Profesjonalny piec konwekcyjno-parowy to świetna inwestycja dla niemal każdej kuchni komercyjnej. Firmy z branży spożywczej, które regularnie przygotowują partie żywności o stałych rezultatach, mogą skorzystać na posiadaniu pieca konwekcyjno-parowego. Ten piec konwekcyjno-parowy jest bardzo wszechstronny dzięki połączeniu gorącego powietrza i pary. Jest również kompaktowy, dzięki czemu można zaoszczędzić miejsce w każdej kuchni. Ten profesjonalny piekarnik umożliwia pieczenie, gotowanie, grillowanie, duszenie, pieczenie, zapiekanie i gotowanie sous vide. Ten piec konwekcyjno-parowy jest idealny do użytku z tacami GN 1/1 lub tacami piekarniczymi 60 x 40 cm. Urządzenie może pomieścić do czterech tac jednocześnie.
Ten piec konwekcyjno-parowy idealnie nadaje się do konsekwentnego gotowania. Mocne elementy grzewcze ze stali nierdzewnej zapewniają zarówno pełną, jak i wydajną dystrybucję ciepła. Ponadto piec konwekcyjno-parowy jest wyposażony w wentylator z funkcją rewersu i podwójną szybę atermiczną. Drzwi można bardzo łatwo regulować, a uszczelka drzwi jest wykonana z silikonu spożywczego. Na czytelnym panelu sterowania znajduje się przycisk pary, temperatury i timera. Ma szeroki zakres temperatur, dzięki czemu można gotować prawie wszystko. Zawiera również timer, który pozwala na gotowanie, podczas gdy ty wykonujesz inne zadania. Wreszcie, przycisk pary pozwala ustawić dokładny procent pary, jaki chcesz.
Przed czyszczeniem pieca konwekcyjno-parowego należy upewnić się, że całkowicie ostygł. Obudowa, drzwi i komora wewnętrzna są wykonane ze stali nierdzewnej i mają zaokrąglone rogi. Dzięki temu czyszczenie jest bardzo łatwe. Do szybkiego i dokładnego przetarcia gładkich powierzchni można użyć miękkiej ściereczki, ciepłej wody i łagodnego detergentu. Do czyszczenia szyby drzwi wystarczy ciepła woda.
Cechy
Specyfikacja produktu
Ten produkt jest dostarczany bez przewodu i wtyczki.
W zestawie: