Piec konwekcyjno-parowy PF7916 | Explora Colombo | 16X600X400 | sonda | system myjący | 36kW

  • Kod: rq_1-PF7916
  • Producent: Resto Quality
  • Kod producenta: PF7916
  • Dostępność: Upewnij się i zapytaj / zadzwoń lub napisz

  • Historia ceny
    Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 70 316,64 zł brutto
  • Cena brutto: 68 558,72 zł 55 738,80 zł

Piece Explora o wyjątkowym, nowoczesnym wyglądzie zostały zaprojektowane, nie tylko dla zaspokojenia zmysłów wizualnych, ale przede wszystkim dla zapewnienia wyjątkowych doświadczeń kulinarnych.

Zapomnij o standardowym piecu: każdy piec Explora jest inteligentnym urządzeniem, które można kontrolować i programować za pomocą smartfona, tabletu lub komputera. Umożliwia obsługę zarówno codziennych jak i niestandardowych czynności zdalnie.

 

FUNKCJE

TRYB PROGRAMOWANIA RĘCZNEGO

Obróbka konwekcyjna 30°C - 260°C Obróbka konwekcyjna + naparowanie Obróbka z wykorzystaniem pary wodnej Maksymalna temperatura wstępnego nagrzewania komory - 260°C.

 

OFEROWANY PIEC UMOŻLIWIA

pieczenie smażenie grillowanie gotowanie w parze gotowanie Delta T blanszowanie rozmrażanie regenerację

 

PROGRAMOWANIE

Możliwość zapisania do 1000 programów 40 kroków gotowania na każdy program 6 kategorii produktów Obrazkowa lista przepisów - wsparcie wizualne podczas przygotowywania posiłków. Zapamiętywanie stosowanych programów gotowania Interfejs USB

 

PANEL STEROWANIA I MULTI-TIMER

Intuicyjny, doskonale widoczny wodoodporny ekran TFT 7” Multi-timer z niezależnym czasem na każdy poziom System wielokrotnego alarmu umożliwia gotowanie rożnych produktów na kilku poziomach jednocześnie, co pozwala na elastyczną pracę w kuchni Zapis operacji umożliwia dostęp do dziennika wszystkich operacji obsługiwanych przez urządzenie w dowolnym momencie bezpośrednio z pieca, tabletu lub smartfona Funkcja pauzy, dzięki której można zaprogramować całodzienny plan pracy Możliwość z korzystania gotowych wgranych programów gotowania, które można modyfikować według własnych preferencji

 

OBIEG POWIETRZA W KOMORZE PIECA

Wentylatory z autorewersem zapewniają równomierny rozkład temperatur w komorze Aż 8 prędkości wentylatorów dla użytkownika, aby wybrać odpowiedni przepływ powietrza Tryb półstatyczny dla produktów delikatnych w obróbce Nowoczesny system szybkiego schładzania komory – 3 programy szybkiego chłodzenia System zwiększający przepływ powietrza wewnątrz komory

 

POZIOM WILGOTNOŚCI W KOMORZE PIECA

Para wytwarzana metodą bezpośredniego natrysku System Sator Steam – generowanie pary wodnej do 100% nasycenia System Optimal Climatic - usuwa nadmiar wilgoci, utrzymując wymagany poziom wilgotności

 

SYSTEM MYJĄCY

3 cykle mycia 1 cykl płukania opcje detergentów i nabłyszczaczy 1 czas mycia

 

BALANS ENERGETYCZNY

Monitorowanie zużycia energii -  zużycie energii w piecach Explora jest kontrolowane i nadzorowane Podwójna izolacja - innowacyjny materiał izolacyjny zapewnia minimalne straty ciepła w komorze pieczenia Podwójna, trwała szyba atermiczna, z której wykonane są drzwi decyduje o skutecznej ochronie termicznej pieca Doskonałe naparowanie - brak spadku temperatury podczas uruchamiania naparowania dzięki wprowadzeniu na grzałki wstępnie rozpylonej gorącej wody

 

FUNKCJE DODATKOWE I SZCZEGÓŁY TECHNICZNE

Jednopunktowa sonda rdzeniowa pozwala na kontrolowanie temperatury wewnątrz potraw w celu uzyskania jak najlepszego smaku Precyzyjne oświetlenie halogenowe wnętrza pieca Wysuwane prowadnice ułatwiają zachowanie czystości wewnątrz urządzenia Konstrukcja umożliwia obróbkę kilku potraw w tym samym czasie bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych półkach Uszczelka drzwi wykonana z elastycznej gumy silikonowej, stanowiącej skuteczną ochronę przed ścieraniem i wysokimi temperaturami Regulowane nóżki decydują o zachowaniu stabilności na podłożu Możesz zaplanować konserwację zapobiegawczą i zostaniesz natychmiast powiadomiony o każdej anomalii pracy pieca Wszystkie dane HACCP są stale zapisywane w piecu Explora. Można łatwo zapisać je na dysku USB lub wydrukować bezpośrednio w formacie PDF, nawet zdalnie Wymagane podłączenie do wody 3/4" Regulowane nóżki  Możliwość zamówienia dodatkowego wózka

 

OPCJE DODATKOWE:

możliwość szkolenia z obsługi i gotowania na piecu - 500 zł netto możliwość montażu pieca pod przygotowaną instalację - 450 zł netto

 

Parametry techniczne:

ilość blach 60x40cm: 16 wymiary zewnętrzne (WxDxH) [mm]: 870x1000x1930 odległość między prowadnicami [mm]: 80 waga [kg]: 250 moc [kW]: 36 zasilanie [V]: 400 temperatura [°C]: 30-260 rekomendowana liczba porcji: 110 - 170

 

Wyposażenie dodatkowe:

okap kondensacyjny (PC2116) 860x1100x230 mm – 6 820 zł netto zmiękczacz manualny LT8 – 318 zł netto zmiękczacz automatyczny RQ65 – 999 zł netto piec z drzwiami otwieranymi na prawą stronę – 1 199 zł netto

 

Dlaczego warto wybrać piec konwekcyjno-parowy Resto Quality PF7916?:

W pełni profesjonalny piec konwekcyjno-parowy wyprodukowany we Włoszech. Prowadnice umożliwiają korzystanie z blach cukierniczo-piekarniczych 600x400mm. W zestawie do pieca dodawany jest wózek transportowy 16x 600x400mm, dzięki któremu praca będzie jeszcze szybsza i wygodniejsza. Nowoczesny wygląd sprawi, że piec Explora Colombo stanie się ozdobą Twojej kuchni. Aż 8 prędkości wentylatora – perfekcyjne wyniki nawet w przypadku najbardziej skomplikowanych potraw. 7-calowy wodoodporny i wygodny w obsłudze wyświetlacz TFT Wbudowana książka kucharska w języku polskim z najpopularniejszymi daniami. Gdy zapisujesz swoje ulubione przepisy, możesz wprowadzić wybrane zdjęcie, aby zawsze mieć wsparcie wizualne podczas przygotowywania posiłków. System wielokrotnego alarmu umożliwia gotowanie rożnych produktów na kilku poziomach jednocześnie, co pozwala na elastyczną pracę w kuchni. Dzięki funkcji mycia w piecu Colombo właściwa konserwacja urządzenia nie jest już obciążeniem dla personelu. 24 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski.