Mikser dwuramienny | 10 l | 0,25 kW | 330x490x480 | RQMB-MY

  • Kod: rq_RQMB-MY
  • Producent: Resto Quality
  • Kod producenta: RQMB-MY
  • Dostępność: Upewnij się i zapytaj / zadzwoń lub napisz

  • Historia ceny
  • Cena brutto: 10 112,08 zł 8 221,20 zł

Opis:

Najmniejszy na świecie, w pełni profesjonalny mikser dwuramienny włoskiej produkcji Pozwala na przygotowywanie m.in. ciasta na chleb, pizzę i focaccię, kruchego ciasta i pieczywa, a także domowych receptur Idealnie sprawdzi się w małych restauracjach, pizzeriach, cukierniach, piekarniach czy garmażeriach Dzięki swojej kompaktowej konstrukcji, mikser znajdzie zastosowanie zarówno w każdej profesjonalnej kuchni Urządzenie wskazane jest szczególnie w przygotowywaniu delikatnego, miękkiego ciasta o wysokim stopniu napowietrzeniadracji, nawet do 75% Specjalna konstrukcja ramion odtwarza tradycyjne ruchy ręcznego wyrabiania ciasta (ugniatanie, podnoszenie, rozciąganie i składanie ciasta) Wyrabianie w ten sposób ciasto jest jednorodne, bardzo dobrze natlenione, co prowadzi do jego szybkiego rozrostu i zwiększenia objętości produktu w najszybszym możliwym czasie Ciasto podczas zagniatania nie nagrzewa się, zachowując stałą, niską temperaturę Wyjątkowy opatentowany system pracy dwóch ramion miksera pozwala także na dokładne mieszanie surówek i różnego rodzaju farszu Wyjmowane ramiona sprawiają, że czyszczenie elementów miksera jest wyjątkowo proste, łatwe i szybkie Stała prędkość zagniatania ciasta 42 ruchy/min Mikser posiada stałą dzieżę Urządzenie posiada osłonę zabezpieczającą misę na ciasto, umożliwiającą dodawanie dodatkowych składników do ciasta podczas obróbki Wyjątkowy opatentowany system pracy dwóch ramion miksera pozwala także na dokładne mieszanie surówek i różnego rodzaju farszu Dzieża oraz elementy ugniatające ciasto wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej Możliwe zamówienie miksera w innych kolorach: czerwony, szary, różowy, limonkowy lub miętowy – za dopłatą Wyjątkowo prosta obsługa miksera, sprowadzona do minimum Elegancki wygląd i solidna kompaktowa konstrukcja Mikser jest także dostępny w wersji INOX, urządzenie jest w całości wykonane ze stali nierdzewnej – za dopłatą Wyposażony w antypoślizgowe nóżki Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

 

Parametry techniczne:

Wymiary zewnętrzne [mm]: 330x490x480 Wymiary dzieży [mm]: ø320x180 Pojemność dzieży [l]: 10 Pojemność wsadu ciasta [kg]*: 0,5-3 Pojemność wsadu mąki [kg]: 0,3-1,8 Prędkość ramion [obr./min]: 42 Moc [kW]: 0,25 Napięcie [V]: 230 Waga [kg]: 28

*Maksymalna pojemności wsadu ciasta odnosi się do stosunku mąki do wody 1:0,6 i może się różnić w zależności od przepisu.
Minimalna pojemności wsadu ciasta stanowi około 20% maksymalnej pojemności.
W przypadku ciast ciężkich o hydracji poniżej 55% - takich jak makarony jajeczne i ciasta drożdżowe, należy zmniejszyć maksymalny wsad mąki o 50%.