Piece do pizzy elektryczne

Piece do pizzy elektryczne

W naszym asortymencie mamy elektryczne piece do pizzy przeznaczone do profesjonalnego użytku. Urządzenia z tej kategorii nie może zabraknąć na wyposażeniu żadnej, włoskiej restauracji, lecz nie tylko! Sprzęt do wypieku ciast w wysokiej temperaturze może być wykorzystany także do obróbki cieplnej innych dań, dlatego warto zastanowić się nad jego zakupem. W katalogu Gastro Masters zebraliśmy wyłącznie modele pochodzące od najlepszych producentów na rynku, specjalizujących się w ofercie dla branży gastronomicznej.

Tradycyjny piec do pizzy, zwłaszcza taki opalany drewnem, charakteryzuje się bardzo dużym rozmiarem. Niestety na montaż takiego okazałego urządzenia nie może sobie pozwolić wiele restauracji, nie tylko ze względu na ograniczony metraż, ale też zasady zapobiegania pożarom obowiązujące w danej lokalizacji. Nic zatem dziwnego, że coraz większą popularnością wśród przedstawicieli branży gastronomicznej cieszą się sprzęty w wersji elektrycznej, zwłaszcza te kompaktowe, które mamy w ofercie naszego sklepu internetowego w wielu odsłonach.

Profesjonalny piec elektryczny do pizzy

Piec do pizzy jest jednym z podstawowych elementów wyposażenia każdej profesjonalnej pizzerii. Pizza jest włoską potrawą, która podbija serca Polaków już od wielu lat. W jej wypiekaniu specjalizują się konkretne lokale gastronomiczne, ale jest też obowiązkową pozycją w menu wielu restauracji. Jej wyjątkowym atutem jest różnorodność smaków, dzięki której każdy klient znajdzie wariant odpowiedni dla siebie. Jest też sycąca, stosunkowo tania i świetnie sprawdza się w sprzedaży z ulicznych food tracków. 

Do wypieku drożdżowego placka z dodatkami jest niezbędny specjalistyczny piec do pizzy. Urządzenie grzewcze tego typu jest dostosowane wymiarami do produkcji konkretnego dania. Dlatego – dzięki zoptymalizowanym wymiarom – nie zajmuje zbyt wiele miejsca. W efekcie idealnie sprawdza się zarówno w niewielkich punktach gastronomicznych czy w sprzedaży obwoźnej, jak i w dużej, dobrze wyposażonej kuchni restauracyjnej.

Zalety elektrycznego pieca do pizzy

W tej kategorii prezentujemy piece elektryczne przeznaczone do wypiekania pizzy. Są one jednym z dwóch rozwiązań, jakie oferują producenci – obok pieców gazowych w różnych wariantach. Zaletą urządzeń zasilanych prądem jest całkowite uzależnienie od dostępu do instalacji gazowej, a w efekcie także konieczności wykonania specjalnych podłączeń. Ponadto, gazowy piec do pizzy wymaga stałego miejsca, w którym będzie możliwe korzystanie z gazu ziemnego lub z butli.

W przeciwieństwie do urządzeń gazowych piece elektryczne wymagają wprawdzie dostępu do gniazdka, jednak bez problemu można je z nim połączyć przedłużaczem. Pracują też bez zarzutu, korzystając z prądu przenośnego generatora. Z tego powodu są znacznie bardziej funkcjonalne i mogą być wykorzystywane jako wyposażenie niewielkich punktów gastronomicznych czy food tracków. Do innych zalet modeli elektrycznych zalicza się precyzyjne sterowanie temperaturą, poprzez możliwość niezależnej regulacji dolnej i górnej grzałki. W większości modeli zakres temperatury wynosi od 0 do 500 stopni C.

Piece elektryczne w ofercie Gastro Masters

Asortyment hurtowni Gastro Masters obejmuje kompletne wyposażenie dla gastronomii, bez względu na profil i wielkość placówki. Dlatego nie mogło w nim również zabraknąć pieców elektrycznych do pizzy. W ofercie mamy bogaty wybór takiego sprzętu, w tym produkty znanych i cenionych marek – RM Gastro, Hendi, Bartscher, Gmg oraz kilku innych. Oferowane modele różnią się zarówno wielkością, jak i dodatkowymi funkcjami. 

Do niewielkich placówek gastronomicznych i punktów ulicznych polecamy jednokomorowy, elektryczny piec do pizzy marki RM Gastro. Dzięki niewielkim wymiarom doskonale wpasuje się w wyposażenie małego pomieszczenia. W lokalach, które serwują wiele porcji pizzy każdego dnia lub oferują gościom placki o dużej średnicy, proponujemy dwukomorowe modele Hendi z grzałką o mocy 6000 Wat. Wszystkie piece elektryczne są wyposażone w termostaty z możliwością programowania temperatury. Są też wykonane z wytrzymałej stali nierdzewnej, doskonale izolowane, dzięki czemu są energooszczędnie i w ograniczonym stopniu podnoszą temperaturę w pomieszczeniu.

Piec elektryczny - nie tylko do pizzerii!

Elektryczny piec do pizzy w wersji kompaktowej to uniwersalny dodatek do wyposażenia dla wielu lokali gastronomicznych. Jest on polecany przede wszystkim do restauracji włoskich, gdzie posłuży do wypieku kultowych placków z mozzarellą, jak również do obróbki termicznej innych, klasycznych dań. Taki sprzęt doskonale nadaje się do wszelkiego typu zapiekanek, przede wszystkim lasagne czy włoskich casserole. Poza tym w takim urządzeniu można podpiekać pieczywo czosnkowe na bruschettę, czy podnosić temperaturę ciast serwowanych na ciepło. 

Nowoczesne piece elektryczne do pizzy polecane są również na potrzeby małej gastronomii, zwłaszcza food trucków. W restauracji mobilnej powierzchnia robocza jest przeważnie bardzo ograniczona, dlatego każdy metr kwadratowy jest cenny. W takim punkcie gastronomicznym przydają się kompaktowe urządzenia elektryczne do opiekania różnego typu dań, niekoniecznie włoskich. Z pomocą sprzętu prezentowanego w tej kategorii można przygotować typowe dania street food, m.in. zapiekanki, czy też zapiekać burgery, hot dogi i kebaby.

Piece elektryczne i akcesoria do pizzy

Profesjonalne piece elektryczne do pizzy pozwolą wprowadzić nową ofertę do lokalu gastronomicznego i zachęcić nowych klientów do składania zamówień. Z tego powodu inwestycja w taki sprzęt szybko się zwróci i pozwoli czerpać dalsze profity przez wiele lat. To wszystko zasługa najwyższej jakości wykonania naszych urządzeń, które pochodzą od najlepszych marek z branży. Materiałem bazowym każdego urządzenia jest stal nierdzewna, powszechnie stosowana w produkcji asortymentu przeznaczonego dla gastronomii. 

Zamawiając piec do pizzy w naszym sklepie internetowym, warto też zapoznać się z katalogiem akcesoriów dodatkowych, które także mamy w ofercie. Polecamy zwłaszcza metalowe podstawy do urządzeń malowane proszkowo i wyróżniające się dobrymi parametrami technicznymi. Ich konstrukcja umożliwia zamontowanie miksera spiralnego pod spodem - wystarczy usunąć dolną poprzeczkę! Zachęcamy również do sprawdzenia naszego katalogu z drobnym sprzętem gastronomicznym, który jest pełen praktycznych akcesoriów do przygotowywania dań kuchni włoskiej i nie tylko.

Podstawa do pieców PROFI LINE

Podstawa do pieców PROFI LINE

- wykonana ze stali - model pieca: PROFI LINE 4 lub PROFI LINE 44 tillStockLasts1...

netto: 521,92 zł
(brutto: 641,96 zł)
Podstawa pod piec Basic XXL 6

Podstawa pod piec Basic XXL 6

-wymiary1305x849x(H)960

netto: 555,33 zł
(brutto: 683,06 zł)
Piecyk do pizzy

Piecyk do pizzy

- Wykonany ze stali nierdzewnej - Ruszt 340x340 mm idealna do pizzy o średnicy do 30 cm - Dwa elementy grzewcze (górny i dolny), taca na okruchy - Timer do 15 minut - wyposażony we włącznik - Odpowiedni do pizzy mrożonej moc 1300 napięcie 230 wymiary 480x420x(H)195 ...

netto: 569,05 zł
(brutto: 699,93 zł)
Podstawa pod piec Basic XL 9

Podstawa pod piec Basic XL 9

-wymiary1309x1239x(H)960opispodstawa

netto: 633,93 zł
(brutto: 779,73 zł)
Podstawa

Podstawa

Podstawa pasuje do : 226698, 226919,  227121

netto: 853,76 zł
(brutto: 1 050,12 zł)
Podstawa do pieców KITCHEN LINE

Podstawa do pieców KITCHEN LINE

- Wykonana ze stali nierdzewnej - Model pieca: KITCHEN LINE 4 lub KITCHEN LINE 44 wymiary979x819x(H)960opispodstawa...

netto: 855,60 zł
(brutto: 1 052,39 zł)
Podstawa pod piec do pizzy Slim Line 33

Podstawa pod piec do pizzy Slim Line 33

-wymiary1350x490x(H)860opispodstawa

netto: 873,08 zł
(brutto: 1 073,89 zł)
Piec do pizzy Basic 66 podstawa pod piec kitchen line 66

Piec do pizzy Basic 66 podstawa pod piec kitchen line 66

 Zakres temperatury: od 50°C do 500°C Wymiary wewnętrzne: 2x660x990x(H)140 mm Waga: 178,3 kg INFORMACJA DODATKOWA: Grubość płyt szamotowych 14 mm głębokość 1109 opis podstawa do pieca Wymiary zewnętrzne (mm) 975x1104x(H)860 ...

netto: 890,56 zł
(brutto: 1 095,39 zł)
Podstawa pod piec Basic XL 99

Podstawa pod piec Basic XL 99

-wymiary1309x1239x(H)860

netto: 1 069,96 zł
(brutto: 1 316,05 zł)
Podstawa do pieca TRAYS 4 GLASS

Podstawa do pieca TRAYS 4 GLASS

-227268-227251wymiary1111x975x(H)960

netto: 1 102,71 zł
(brutto: 1 356,33 zł)
Piec do pizzy, 1-poziomowy 2000W

Piec do pizzy, 1-poziomowy 2000W

 - Mały piecyk idealny do wypiekania pizzy, panini, zapiekanek, małych bułeczek. Przeznaczony jako sprzęt pomocniczy do dużych kuchni oraz bistr, food-tracków - Obudowa ze stali nierdzewnej - Komora o wymiarach: 410x420x(H)120 mm mieści jedna dużą pizzę lub wiele małych potraw - Dno komory wyłożone kamieniem szamotowym, ścianki i sufit ze stali nierdzewnej - Temperatura regulowana w zakresie 50-350°C - Oddzielne grzanie od góry i od dołu komory - Funkcja TIMERa z możliwością ustawienia czasu pracy do 120 min lub pracy ciągłej - Włącznik główny odcinający dopływ prądu do urządzenia ...

netto: 1 202,44 zł
(brutto: 1 479,00 zł)
Podstawa do pieca TRAYS 6L GLASS

Podstawa do pieca TRAYS 6L GLASS

Pasuje do : 227343, 227350wymiary1511x975x(H)960

netto: 1 207,73 zł
(brutto: 1 485,51 zł)
Podstawa do pieca TRAYS 66L GLASS

Podstawa do pieca TRAYS 66L GLASS

-wymiary1511x975x(H)660

netto: 1 269,14 zł
(brutto: 1 561,04 zł)
 Piec do pizzy Basic 1/40 226845

Piec do pizzy Basic 1/40 226845

- – Front wykonany ze stali nierdzewnej – Obudowa ze stali malowanej na czarno – Izolacja z wełny mineralnej – Dno komory wyłożone szamotem – Grzałki w komorze (góra i dół) – Regulacja grzałek za pomocą niezależnych termostatów – Wymiary komory: 410x360x(H)90 mm – Zakres temperatury: od 50°C do 320°C wymiary zewnętrzne (mm)5 68x430x(H)280 moc (W) 230 napięcie (V) 1600 waga (kg) 18 ...

netto: 1 598,98 zł
(brutto: 1 966,75 zł)
Piec do pizzy BASIC 2/40 sterowany manualnie 999250

Piec do pizzy BASIC 2/40 sterowany manualnie 999250

– Sterowany manualnie– Front wykonany ze stali nierdzewnej– Obudowa wykonana ze stali– 2 komory z płytą szamotową– Wewnętrzne oświetlenie– Wskaźnik temperatury– 2 grzałki z termostatami– Do jednoczesnego pieczenia 2 pizz o Ø36 cm– Wymiary wewnętrzne komory: 410 x 360 x (H)90 mm– Temperatura od 50ºC do 320ºCwymiary zew.mm- 575 x 515 x (H)415moc/ napięcie (kW/V) - 2,4/230...

netto: 2 191,71 zł
(brutto: 2 695,80 zł)
Piec do pizzy Basic 2/40

Piec do pizzy Basic 2/40

-Front wykonany w całości ze stali nierdzewnej lub częściowo ze szkła (modele Vetro)- Obudowa ze stali malowanej na czarno- Izolacja z wełny mineralnej- Oświetlenie komory- Dno komory wyłożone szamotem- Grzałki w każdej komorze (góra i dół)- Regulacja grzałek za pomocą niezależnych termostatów- Zakres temperatury: 50°C do 320°C- Wymiary wewnętrzne: 410x360x(H)90 mm- Sterowanie elektromechanicznenapięcie2400moc230waga31,8wymiary zewnętrzne568x430x(H)425...

netto: 2 249,10 zł
(brutto: 2 766,39 zł)
Piec do pizzy Basic 2/40 VETRO

Piec do pizzy Basic 2/40 VETRO

-Front wykonany w całości ze stali nierdzewnej lub częściowo ze szkła (modele Vetro)- Obudowa ze stali malowanej na czarno- Izolacja z wełny mineralnej- Oświetlenie komory- Dno komory wyłożone szamotem- Grzałki w każdej komorze (góra i dół)- Regulacja grzałek za pomocą niezależnych termostatów- Zakres temperatury: 50°C do 320°C- Wymiary wewnętrzne: 410x360x(H)90 mm- Sterowanie elektromechanicznewymiary568x500x(H)430napięcie230moc2400...

netto: 2 609,10 zł
(brutto: 3 209,19 zł)
Piece do pizzy Basic XL 4

Piece do pizzy Basic XL 4

- Zakres temperatury: od 50°C do 500°C- Wymiary wewnętrzne: 720x720x(H)140 mm- Waga: 94 kgwymiary1000x945x(H)415moc6000napięcie400opis1 komora...

netto: 3 752,10 zł
(brutto: 4 615,08 zł)
Piec do pizzy Basic 2/50 VETRO

Piec do pizzy Basic 2/50 VETRO

- Front wykonany ze stali nierdzewnej- Obudowa ze stali malowanej na czarno- Izolacja z wełny mineralnej- Oświetlenie komory (z wyłączeniem modelu 226889)- Dno komory wyłożone szamotem- Grzałki w każdej komorze (góra i dół)- Regulacja grzałek za pomocą niezależnych termostatów- Zakres temperatury: 50°C do 500°C- Wymiary wewnętrzne: 620x500x(H)120 mm- Sterowanie elektromechanicznewymiary zewnętrzne915x690x(H)530moc7500napięcie400waga73,6...

netto: 3 914,10 zł
(brutto: 4 814,34 zł)
Piec do pizzy Profi Line 44 2-poziomowy Hendi 999 953

Piec do pizzy Profi Line 44 2-poziomowy Hendi 999 953

- pojemność 2 x 4 x 35 cm,  - wykonany ze stali nierdzewnej, - ilość komór: 2, - posiada płytę szamotową, - 2 grzałki w komorze pieca: górna i dolna, - regulacja grzałek za pomocą czterech niezależnych termostatów, - wewnętrzne oświetlenie, - wymiary wewnętrzne komory: szer. 720 x głęb. 720 x wys. 140 mm, - masa: 200 kg, - temperatura od 50 do 5000C, - wymiary zewnętrzne: szer. 1000 x głęb. 875 x wys. 750 mm, - moc: 12 kW / 400V ...

netto: 5 931,00 zł
(brutto: 7 295,13 zł)
Piece do pizzy Basic XL 44

Piece do pizzy Basic XL 44

- Zakres temperatury: od 50°C do 500°C- Wymiary wewnętrzne: 2x720x720x(H)140 mm- Waga: 149 kgwymiary1000x945x(H)745moc12000napięcie400opis2 komory...

netto: 6 119,10 zł
(brutto: 7 526,49 zł)
Piec do pizzy Basic 66 226919

Piec do pizzy Basic 66 226919

Parametry: wymiary w mm: 975x1220x(H)745 wsad w kg: 12 sztuk średnica 32 cm napięcie (V): 400 moc całkowita (kW): 14400 waga w kg: 103,6 Załączniki do pobrania: PDF Informacje dodatkowe PDF Atest PDF instrukcja obsługi Piec do pizzy Basic 66 o pojemności 12 sztuk o średnicy 32 cm Cechy produktu: – Front wykonany ze stali nierdzewnej – Obudowa ze stali – Izolacja z wełny mineralnej – Sterowanie mechaniczne – Oświetlenie komory – Dno komory wyłożone szamotem – Grzałki w każdej komorze (góra i dół) – Regulacja grzałek za pomocą niezależnych termostatów – Termometr oddzielnie dla każdej komory – Zakres temperatury: od 50°C do 500°C – Wymiary wewnętrzne: 2×660×990x(H)140 mm – Waga: 103,6 kg ...

netto: 6 327,01 zł
(brutto: 7 782,22 zł)
Piec do pizzy Basic 66 226919

Piec do pizzy Basic 66 226919

Parametry: wymiary w mm: 975x1220x(H)745 wsad w kg: 12 sztuk średnica 32 cm napięcie (V): 400 moc całkowita (kW): 14400 waga w kg: 103,6 Załączniki do pobrania: PDF Informacje dodatkowe PDF Atest PDF instrukcja obsługi Piec do pizzy Basic 66 o pojemności 12 sztuk o średnicy 32 cm Cechy produktu: – Front wykonany ze stali nierdzewnej – Obudowa ze stali – Izolacja z wełny mineralnej – Sterowanie mechaniczne – Oświetlenie komory – Dno komory wyłożone szamotem – Grzałki w każdej komorze (góra i dół) – Regulacja grzałek za pomocą niezależnych termostatów – Termometr oddzielnie dla każdej komory – Zakres temperatury: od 50°C do 500°C – Wymiary wewnętrzne: 2×660×990x(H)140 mm – Waga: 103,6 kg ...

netto: 6 327,01 zł
(brutto: 7 782,22 zł)
Piec do pizzy Basic Slim Line 33

Piec do pizzy Basic Slim Line 33

- Front wykonany ze stali nierdzewnej - Obudowa ze stali - Izolacja z wełny mineralnej - Sterowanie mechaniczne - Oświetlenie komory - Dno komory wyłożone szamotem - Grzałki w każdej komorze (góra i dół) - Regulacja grzałek za pomocą niezależnych termostatów - Termometr oddzielnie dla każdej komory- Zakres temperatury: od 50°C do 500°C- Wymiary wewnętrzne: 2x1080x359x(H)140 mm- Waga: 120 kgwymiary1305x600x(H)745moc6000napięcie400opis2 komory...

netto: 6 479,10 zł
(brutto: 7 969,29 zł)
PIEC DO PIZZY XL PLUS 44

PIEC DO PIZZY XL PLUS 44

- Pojemność: 8 pizz o śr. 350 mm- Front wykonany ze stali nierdzewnej- Obudowa ze stali malowanej na czarno- Izolacja z wełny mineralnej- Sterowanie elektromechaniczne- 3 pancerne grzałki w komorze (góra i dół)- Regulacja grzałek za pomocą niezależnych termostatów- Termometr oddzielnie dla każdej komory: +50°C do +500°C- Oświetlenie komory- Dno komory wyłożone szamotem- Wyjmowane drzwi z okienkiem- Góra pieca zwieńczona charakterystycznym daszkiem- Komora: 2x 720x720x(H)140 mm- Temperatura: + 50°C do +500°C moc12000napięcie400głębokość850waga149wymiary1005x970x(H)745...

netto: 6 929,10 zł
(brutto: 8 522,79 zł)
Piece do pizzy Basic XL 66

Piece do pizzy Basic XL 66

- Zakres temperatury: od 50°C do 500°C- Wymiary wewnętrzne: 2x720x1080x(H)140 mm- Waga: 199 kg wymiary 100x1315x(H)745 napięcie 400 moc 18000 opis 2 komory ...

netto: 7 199,10 zł
(brutto: 8 854,89 zł)
Piec do pizzy Basic XXL 66

Piec do pizzy Basic XXL 66

- Zakres temperatury: od 50°C do 500°C- Wymiary wewnętrzne: 2x1080x720x(H)140 mm- Waga: 194 kgnapięcie400wymiary1305x955x(H)745moc18000opis2 komory...

netto: 8 909,10 zł
(brutto: 10 958,19 zł)
Piec do pizzy Basic XL 99

Piec do pizzy Basic XL 99

- Zakres temperatury: od 50°C do 500°C- Wymiary wewnętrzne: 2x1080x1080x(H)140 mm- Waga: 279 kgmoc26400napięcie400wymiary1305x1345x(H)745opis2 komory...

netto: 10 529,10 zł
(brutto: 12 950,79 zł)