Cyrkulatory Sous Vide

Cyrkulatory Sous Vide

Mistrzowie sztuki kulinarnej nieustannie poszukują nowych pomysłów na przygotowywanie wyjątkowych, smacznych i zdrowych potraw. Tradycyjne smażenie czy gotowanie w wodzie nie stwarzają już wielu możliwości poprawiania ich smaku czy konsystencji. Z pomocą przychodzą im jednak technika i maszyna do gotowania Sous Vide.

Profesjonalne cyrkulatory do gotowania Sous Vide

Sous Vide jest stosowaną od ponad 200 lat metodą gotowania potraw w próżni, w szczelnie zamkniętych woreczkach umieszczanych w kąpieli wodnej. Po raz pierwszy została opisana jeszcze w 1799 roku, ale na długo o niej zapomniano. Ponownie powróciła do łask w latach 60-tych ubiegłego wieku – początkowo, jako sposób konserwowania żywności. Do restauracji trafiła w 1974 roku i od tego czasu zdobywa coraz większą popularność. Obecnie jest bardzo modna wśród koneserów, a cyrkulator Sous Vide jest niezbędny w każdej dobrej restauracji. Profesjonalna maszyna do gotowania w próżni umożliwia utrzymanie stałej temperatury na poziomie wymaganym dla danej potrawy. Dla warzyw wynosi ona 80-85 st. C, natomiast dla ryb czy wołowiny jedynie 58-60 st.C.

Tak dokładne wartości osiąga się dzięki bardzo precyzyjnym termostatom, które pozwalają na zmianę temperatury w zakresie 0,1 st. C. Stosowane do gotowania Sous Vide urządzenia muszą być wytrzymałe, ponieważ czas przyrządzania dania często jest bardzo długi. Zazwyczaj wynosi on od 1 do 7 godzin, ale są również potrawy, które gotuje się nawet 48 godzin. Dlatego maszyna tego typu najczęściej jest wykonana ze stali chromowej i wyposażona w silikonowe uszczelki. Cyrkulator do gotowania sous vide gwarantuje zachowanie wszystkich wartości odżywczych potrawy, jej składników mineralnych i enzymów oraz naturalnej wilgoci. Jednocześnie umożliwia równomierne gotowanie produktu zarówno na powierzchni, jak i w środku. W efekcie potrawy są zdrowsze, soczyste, mają idealną konsystencję i zachowują smak, który nie wypłukuje się w gotowaniu.

Najlepsze urządzenia sous vide w sklepie Gastro Masters

Sklep Gastro Masters, który zaopatruje firmy gastronomiczne w niezbędne urządzenia i akcesoria przygotował również ofertę maszyn do wolnego gotowania w próżni. W asortymencie znalazły się markowe cyrkulatory Sous Vide. Urządzenia hiszpańskiej marki 100%Chef cieszą się uznaniem kucharzy na całym świecie. Polecamy też cyrkulator Sous Vide firmy Soda oraz rewelacyjny piec do gotowania w niskich temperaturach renomowanej marki Hendi. Wszystkie proponowane urządzenia są wykonane w oparciu o najnowsze technologie. Poza materiałami, takimi jak stal chromowana czy silikon, które gwarantują wytrzymałość, wysoki poziom higieny i estetyki maszyny są wyposażone w nowoczesne i bardzo precyzyjne termostaty.  

W kategorii urządzeń do gotowania Sous Vide sklep Gasto Masters proponuje zarówno małe modele do kuchni w lokalnych restauracjach, jak i wydajne maszyny do gotowania w dużych hotelach czy lokalach gastronomicznych. Rozmaitość modeli wpływa również na ich ceny. W efekcie, poza dostosowaniem wyboru do potrzeb lokalu, można go też dopasować do jego możliwości finansowych. Nowoczesny cyrkulator do gotowania sous vide powinien się znaleźć w każdej dobrej restauracji.

iVide cyrkulator zanurzeniowy do gotowania Sous-Vide 2.0

iVide cyrkulator zanurzeniowy do gotowania Sous-Vide 2.0

Wodoodporna obudowa o współczynniku szczelności IPX7. System bezpieczeństwa automatycznie wyłączający urządzenie po wyjęciu go z naczynia kuchennego z wodą. Możliwość sterowania urządzenia za pomocą modułu Wi-Fi z wykorzystaniem aplikacji mobilnej dla urządzeń z systemem operacyjnym iOS oraz Android Aplikacja wyposażona w ponad 600 przepisów umożliwiająca użytkownikowi obliczenie idealnego czasu i temperatury dla wybranej potrawy. Temperatura regulowana w zakresie od 25°C do 90°C z dokładnością do 0,1°C. Urządzenie przeznaczone maksymalnie do 30 litrów wody. Wydajność cyrkulacji: maks. 8 l/min. Łatwy w obsłudze ekran zawierający informacje o temperaturze i czasie pracy. 230v/1200W 63x97x(H)344  ...

netto: 695,52 zł
(brutto: 855,49 zł)
Urządzenie Sous vide GN 2/3

Urządzenie Sous vide GN 2/3

- W zestawie separator, 4 przekładki ze stali nierdzewnejpojemność13napięcie230moc400wysokość290szerokość364długość335...

netto: 1 277,88 zł
(brutto: 1 571,79 zł)
Urządzenie Sous vide GN 1/1

Urządzenie Sous vide GN 1/1

 - Z uchwytami i kranem spustowym- W zestawie separator, 6 przekładek ze stali nierdzewnej szerokość 600 pojemność 20 długość 330 wysokość 300 moc 600 napięcie 230 ...

netto: 1 682,68 zł
(brutto: 2 069,70 zł)
Urządzenie iVide Plus sous-vide

Urządzenie iVide Plus sous-vide

Precyzyjny cyrkulator temperatury ze sterowaniem temperaturą4-calowy ekran dotykowyDzięki zaciskowi pasuje do każdego okrągłego albo płaskiego naczynia o minimalnej głębokości 16,5 cmNajlepsza wydajność osiągana w naczyniach o pojemności do 80 litrówTemperatura pracy od 5°C do 99°C, dokładność 0,07°CCzas można ustawić na wartość od 1 minuty do maksymalnie 99 godzinZa pomocą aplikacji można sterować wieloma urządzeniamiZapewnia wyjątkową stabilność temperaturyZabezpieczenie przed niskim poziomem wody, urządzenie wyłącza sous vide w razie przypadkowego włączenia bez wodyPompa cyrkulacyjna eliminuje obszary o niskiej i wysokiej temperaturzeCzujnik temperatury zabezpieczający urządzenie przed przeciążeniem i przegrzaniemEtui dołączone w standardzieZabezpieczenie IPX7, odporność na bryzgi wody i przypadkowe zanurzenieAplikacja:Precyzyjne sterowanie temperaturą z dowolnego miejscaZbiór ponad 600 przepisówPamięć przepisów: możliwość zapisywania własnych czasów i temperaturyHistoria gotowania:...

netto: 2 347,20 zł
(brutto: 2 887,06 zł)
Piec do gotowania w niskich temperaturach

Piec do gotowania w niskich temperaturach

- Do wolnego przygotowywania lub odgrzewania żywności za pomocą bardzo dokładnie ustawianego i kontrolowanego procesu- Z sondą temperatury, osobna regulacja ustawień sondy- Uchwyty na bokach- Łatwe do czyszczenia uszczelki drzwi- Komora pieca ogrzewana z 4 stron, równomierne rozprowadzanie ciepła w komorze- Oszczędność energii dzięki dodatkowej izolacji- Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi krawędziami, łatwa w czyszczeniu- Regulacja temperatury co 1 stopień - temperatura komory 0 do 120°C, temperatura z użyciem sondy i podtrzymanie temperatury 0 do 100°C- Drzwi lewo- lub prawostronne, zawiasy fabrycznie zamontowane po prawej stronie, łatwe przełożenie zawiasów na drugą stronę- Cyfrowe sterowanie, odczyt czasu, ustawienie temperatury oraz odczyt aktualnej temperatury sondy/komory- Prowadnica ze stali nierdzewnej, pasuje do pojemników GN 1/1, rusztów oraz blach o wymiarach 600x400 mm, 3 poziomy pieczeniaszerokość495głębokość690wysokość415napięcie230moc1200...

netto: 4 949,10 zł
(brutto: 6 087,39 zł)