Piece konwekcyjne (bez naparowania)

Piece konwekcyjne (bez naparowania)

W naszym sklepie internetowym można kupić profesjonalny piekarnik gastronomiczny, który gwarantuje wysoką jakość potraw. Ma on szczególne właściwości – zapewnia dopływ gorącego powietrza z każdej strony. Dzięki temu mięsa i inne produkty pieką się równomiernie. Urządzenie umożliwiające pieczenie konwekcyjne jest niezbędnym elementem wyposażenia każdej profesjonalnej kuchni, w której liczy się jakość potraw.

Co to jest piec konwekcyjny

Istnieje wiele modeli pieców gastronomicznych umożliwiających efektywną pracę w kuchni. Piec lub piekarnik konwekcyjny doskonale sprawdzą się w miejscach, gdzie przygotowuje się pieczone i duszone potrawy. Dostępne w sprzedaży piekarniki gastronomiczne tego typu są sterowane elektronicznie, dzięki czemu można precyzyjnie ustawić czas i temperaturę pieczenia.

Jak działa piekarnik konwekcyjny

Każdy model piecyka konwekcyjnego jest wyposażony w termoobieg oraz specjalnie skonstruowany układ grzewczy, dzięki którym podczas obróbki cieplnej w całym wnętrzu panuje taka sama temperatura. Pozwala to uniknąć sytuacji, w których część potrawy jest mocno spieczona, a pozostała niedopieczona. Takie rozwiązanie umożliwia również skrócenie czasu przygotowania potraw.

Różnice miedzy poszczególnymi piecami?

Istnieje kilka rodzajów urządzeń zapewniających możliwość pieczenia konwekcyjnego. Każdy piec gastronomiczny, w tym parowy i konwekcyjno-parowy, mają pełnić tę samą funkcję, czyli pozwalać na przygotowywanie potraw wymagających obróbki cieplnej. Wiele z nich ma wbudowaną funkcję grillowania oraz opcję wytwarzania pary. Oferowane produkty różnią się mocą grzałek, pojemnością oraz maksymalną temperaturą, jaką mogą wytworzyć wewnątrz.

Gdzie znajdzie zastosowanie

Dostępne w sklepie Goga Gastro piece gastronomiczne mogą być używane zarówno w restauracjach i hotelach, jak i gospodarstwach domowych. Firmy cateringowe i lokale serwujące potrawy na ciepło wykorzystują je do pieczenia i duszenia mięs i warzyw, stanowiących bazę oferowanego menu. Piec konwekcyjny do domu jest natomiast kupowany z myślą o tym, że będą w nim przyrządzane potrawy wymagające odpowiedniej obróbki termicznej, których przygotowanie w zwykłym piekarniku byłoby trudne lub niemożliwe.

Piekarnik elektryczny wolnostojący PKE 1

Piekarnik elektryczny wolnostojący PKE 1

Piekarniki wolnostojące przystosowane są do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnie- niem mięs i ciast. Cechy urządzęń elektrycznych: • piekarnik posiada niezależnie działające grzałki górną, dolną, opiekacza, termoobiegu, • termostat umożliwia utrzymanie temperatury w zakresie 50-275°C, posiada również zabezpieczenie przed jej niekontrolowanym wzrostem,• świecąca lampka sygnalizacyjna na panelu przednim oznacza, że urządzenie jest włączone i ostrzega użytkownika przed przypadkowym dotknięciem i poparzeniem,• obudowy urządzeń wykonane są ze stali nierdzewnej.• piekarnik PKE-1: zasilanie 230V, PKE-3: zasilanie 400V Dane techniczne przedmiotu:moc [ kW ] 3,6pojemność 4 x GN 1/1wymiary [ mm ] 800 x 650 x 600wymiary komory [mm] 530 x 450 x 300...

netto: 3 699,00 zł
(brutto: 4 549,77 zł)