Opis:
Profesjonalny kocioł warzelny z grzaniem pośrednim idealnie sprawdzi się w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne lub różnego rodzaju lokalach gastronomicznych Pozwala na gotowanie zup, gulaszy, makaronów, dań mlecznych; gotowanie na parze mięsa, ryb, warzyw, grzybów; podgrzewanie lub gotowanie na parze mrożonych lub półgotowych potraw Kocioł jest pośrednio ogrzewany za pomocą pary wodnej wytwarzanej przez elektryczne grzałki w przestrzeni między płaszczami Wyposażony w ręczny system uzupełnianie wody w płaszczu wodnym, z możliwością sprawdzenia poziomu wody Zbiornik ogrzewacza napełniany jest wodą za pomocą kranu z obrotową wylewką, z dwoma osobnymi przyłączami do wody uzdatnionej i zimnej wody z sieci Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się za pomocą zaworu w postaci kranu lub zaworu spustowego Kran spustowy 6/4 cala z dużym przepustem, ułatwiającym opróżniania kotła, z blokadą przed przypadkowym użyciem W przypadku niefiltrowanej wody z sieci zalecane jest zastosowanie zmiękczacza do wody, aby zachować walory smakowe wody oraz zapewnić urządzeniu ochronę przed zakamienieniem Zawór bezpieczeństwa z ciśnieniomierzem Pokrywa z zawiasami samobalansującymi – sprężynowy mechanizm odchylania pokrywy pozwala na utrzymanie otwartej pokrywy w jednej pozycji Dno zbiornika warzelnego wykonane z blachy o grubości 2,5 mm Wyposażony w pokrętło z 6-stopniową regulacją mocy W całości wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej Podwójny system bezpieczeństwa Nóżki z regulowaną wysokością Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości
Parametry techniczne:
Wymiary zewnętrzne [mm]: 800x700x900 Pojemność [l]: 80 Pojemność zbiornika ogrzewacza [l]: 14 Napełnianie wodą: ręczne System grzania: pośredni Przyłącze wody uzdatnionej: 1/2” Przyłącze wody zimnej: 1/2” Zawór spustowy: 6/4” Czas nagrzewania 20-90 °C [min.]: 56 Moc [kW]: 12 Zasilanie [V]: 400 Waga [kg]: 82