Hold-o-mat RETIGO to proste urządzenie, które można wykorzystać na dwa sposoby: 1) Utrzymywanie potraw w odpowiedniej temperaturze i świetnej jakości końcowej To urządzenie zostało zaprojektowane do utrzymywania potraw w odpowiednim stanie. Inteligentne rozwiązanie wnętrza Hold-o-matu RETIGO umożliwia przy temperaturze 65–75 °C niezwykle długie utrzymywanie najróżniejszych rodzajów mięsa i ryb, ciepłych i gotowych do podania. Idealny zalecany czas utrzymywania to trzy godziny, może być jednak również dłuższy. Można by zadać pytanie: „A czy mięso nie traci w ten sposób na jakości?“ Przeciwnie - jakość mięsa pozostaje taka sama, a nawet wyższa niż w przypadku świeżego mięsa prosto z grilla. Wewnątrz mięsa dochodzi do utrwalenia soku mięsnego, nie dochodzi natomiast do jego przypalenia, a tym samym do obniżenia jakości mięsa. Z technologii tej można skorzystać np. w przypadku serwowania „a la carte“. Dania zostają przygotowane przed przyjściem gości. Po osiągnięciu odpowiedniego stopnia dopieczenia umieszczane są w Hold-o-macie RETIGO, który utrzymuj ich idealną temperaturę wewnętrzną. Goście otrzymują danie najwyższej jakości. 2) Przygotowywanie dań przy niskiej temperaturze i długim czasie (pieczenie w nocy) Wolne gotowanie przy niskiej temperaturze jest trendem, który zyskuje na popularności wśród kucharzy i oczywiście wśród przedsiębiorców prowadzących zakłady gastronomiczne. Dlaczego? To proste. Ten sposób gotowania oszczędza kucharzom czas, ponieważ jest stosowany głownie w nocy. Przedsiębiorca może natomiast znacznie zaoszczędzić dzięki wydajnej obróbce mięsa i wykorzystaniu energetycznej taryfy nocnej. Hold-o-mat RETIGO można nastawić automatycznie lub ręcznie na wolne gotowanie, aby uzyskać wymagany stopień dopieczenia i jakości produktu. Mięso gotuje się lub piecze przy bardzo niskiej, precyzyjnie utrzymywanej temperaturze. Dzięki temu dochodzi do świetnej obróbki mięsa i minimalnych strat wagi. Po takiej obróbce potrawę można podać lub utrzymywać przez wiele godzin w idealnej temperaturze i doskonałej jakości. Praktyczne rady dotyczące wykorzystania Hold-o-matu RETIGO Ułatw sobie pracę • Przechowuj potrawy smażone czy pieczone. Dzięki specjalnemu odwilżaniu komory potrawy te będą zawsze chrupiące. • Wystarczy szybko podsmażyć mięso, a następnie włożyć do Hold-o-matu RETIGO. Hold-o-mat załatwi resztę, a Twój grill będzie wolny i gotowy do innej pracy. Wykorzystaj efektywnie swój piec konwekcyjno-parowy • Hold-o-mat RETIGO spełnia funkcję szafy utrzymującej lub funkcję „Cook & Hold“ zwiększając możliwości przerobowe pieca konwekcyjno-parowego. • Podobnie jak w piecu konwekcyjno-parowym mięso jest przygotowywane i utrzymywane w idealnej temperaturze z minimalną stratą wagi. Urządzenie odpowiednie zarówno na przyjęcia na miejscu, jak i do zewnętrznego cateringu • Potrawy przygotowane w kuchni mogą być przewożone w Hold-o-macie RETIGO i podawane w żądanej temperaturze. • Praktyczny uchwyt umożliwia bezpieczne i wygodne przenoszenie urządzenia.Utrzymuje mięso i ryby przez kilka godzin w precyzyjnie nastawionej temperaturze
Doskonała jakość produktu końcowego
Mniejsze straty dzięki powolnemu gotowaniu
100% szwajcarska jakość
Łatwy serwis
Prosta obsługa
Możliwość osiągnięcia temperatury do 120 °C
Wysoka precyzja sondy termicznej +/- 2 °C
Łatwe przenoszenie urządzenia, wymagającego wyłącznie zasilania 1N~/220 V/50 – 60 Hz/10 A
Minimalne zużycie energii - 300 – 400 W (ustalony pobór mocy)
Zużycie energii 1 – 1.8 kW
Dokładny pomiar temperatury dzięki systemowi PT 500
Inteligentne odwilżanie komory zapewnia optymalne warunki termiczne
Możliwość zabudowania do mebli kuchennych lub wsunięcia do podstawy pieca konwekcyjno-parowego
Możliwość wyboru lewych lub prawych drzwi
Specyfikacja
Numer katalogowy
00009820
Producent
Retigo
Zasilanie el. [V/Hz]
230 V / 50 Hz
Moc [kW]
1
Waga [kg]
21
Zastosowanie
do użytku domowego
Pojemność [GN]
3x GN GN 2/3 - 65 lub 2x GN GN 2/3 - 100
Ustawienia cookies
Niezbędne pliki cookie
Te pliki cookie są niezbędne do działania strony i nie można ich wyłączyć. Służą na przykład do utrzymania zawartości koszyka użytkownika. Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała te pliki cookie, ale wtedy strona nie będzie działała poprawnie. Te pliki cookie pozwalają na identyfikację np. osób zalogowanych.
Zawsze aktywne
Analityczne pliki cookie
Te pliki cookie pozwalają liczyć wizyty i źródła ruchu. Dzięki tym plikom wiadomo, które strony są bardziej popularne i w jaki sposób poruszają się odwiedzający stronę. Wszystkie informacje gromadzone przez te pliki cookie są anonimowe.
Reklamowe pliki cookie
Reklamowe pliki cookie mogą być wykorzystywane za pośrednictwem naszej strony przez naszych partnerów reklamowych. Służą do budowania profilu Twoich zainteresowań na podstawie informacji o stronach, które przeglądasz, co obejmuje unikalną identyfikację Twojej przeglądarki i urządzenia końcowego. Jeśli nie zezwolisz na te pliki cookie, nadal będziesz widzieć w przeglądarce podstawowe reklamy, które nie są oparte na Twoich zainteresowaniach.
Nasza strona korzysta z usług Google, takich jak Google Analytics i Google Ads. Aby dowiedzieć się więcej o tym, jak Google wykorzystuje dane z naszej strony, zapoznaj się z polityką prywatności i warunkami Google.
Wysyłanie danych związanych z reklamami
Zgadzam się na wysyłanie danych związanych z reklamami do Google.
Reklamy spersonalizowane Google
Zgadzam się na używanie reklam spersonalizowanych. Reklamy te są dostosowywane do konkretnych preferencji, zachowań i cech użytkownika. Google zbiera dane na temat aktywności użytkownika w internecie, takie jak wyszukiwania, przeglądane strony internetowe, kliknięcia i zakupy online, aby lepiej zrozumieć jego zainteresowania i preferencje.