Urządzenie do utrzymywania potraw Hold-o-mat RETIGO 2/3

  • Kod: 11776
  • Producent: Retigo
  • Dostępność: Upewnij się i zapytaj / zadzwoń lub napisz

  • Historia ceny
  • Przedłużona ochrona serwisowa EasyProtect®
    Wybierając przedłużoną gwarancję zyskujesz nawet 3 lata dodatkowej ochrony serwisowej swojego sprzętu.




  • Cena brutto: 15 611,16 zł 12 692,00 zł
  • Hold-o-mat RETIGO to proste urządzenie, które można wykorzystać na dwa sposoby:
    1) Utrzymywanie potraw w odpowiedniej temperaturze i świetnej jakości końcowej
    To urządzenie zostało zaprojektowane do utrzymywania potraw w odpowiednim stanie. Inteligentne rozwiązanie wnętrza Hold-o-matu RETIGO
    umożliwia przy temperaturze 65–75 °C niezwykle długie utrzymywanie najróżniejszych rodzajów mięsa i ryb, ciepłych i gotowych do podania.
    Idealny zalecany czas utrzymywania to trzy godziny, może być jednak również dłuższy. Można by zadać pytanie: „A czy mięso nie traci w ten sposób
    na jakości?“ Przeciwnie - jakość mięsa pozostaje taka sama, a nawet wyższa niż w przypadku świeżego mięsa prosto z grilla. Wewnątrz mięsa
    dochodzi do utrwalenia soku mięsnego, nie dochodzi natomiast do jego przypalenia, a tym samym do obniżenia jakości mięsa. Z technologii tej
    można skorzystać np. w przypadku serwowania „a la carte“. Dania zostają przygotowane przed przyjściem gości. Po osiągnięciu odpowiedniego
    stopnia dopieczenia umieszczane są w Hold-o-macie RETIGO, który utrzymuj ich idealną temperaturę wewnętrzną. Goście otrzymują danie
    najwyższej jakości.
    2) Przygotowywanie dań przy niskiej temperaturze i długim czasie (pieczenie w nocy)
    Wolne gotowanie przy niskiej temperaturze jest trendem, który zyskuje na popularności wśród kucharzy i oczywiście wśród przedsiębiorców
    prowadzących zakłady gastronomiczne. Dlaczego? To proste. Ten sposób gotowania oszczędza kucharzom czas, ponieważ jest stosowany głownie
    w nocy. Przedsiębiorca może natomiast znacznie zaoszczędzić dzięki wydajnej obróbce mięsa i wykorzystaniu energetycznej taryfy nocnej.
    Hold-o-mat RETIGO można nastawić automatycznie lub ręcznie na wolne gotowanie, aby uzyskać wymagany stopień dopieczenia i jakości
    produktu. Mięso gotuje się lub piecze przy bardzo niskiej, precyzyjnie utrzymywanej temperaturze. Dzięki temu dochodzi do świetnej obróbki
    mięsa i minimalnych strat wagi. Po takiej obróbce potrawę można podać lub utrzymywać przez wiele godzin w idealnej temperaturze i doskonałej
    jakości.
    Praktyczne rady dotyczące wykorzystania Hold-o-matu RETIGO
    Ułatw sobie pracę
    • Przechowuj potrawy smażone czy pieczone. Dzięki specjalnemu odwilżaniu komory
    potrawy te będą zawsze chrupiące.
    • Wystarczy szybko podsmażyć mięso, a następnie włożyć do Hold-o-matu RETIGO.
    Hold-o-mat załatwi resztę, a Twój grill będzie wolny i gotowy do innej pracy.
    Wykorzystaj efektywnie swój piec konwekcyjno-parowy
    • Hold-o-mat RETIGO spełnia funkcję szafy utrzymującej lub funkcję „Cook & Hold“
    zwiększając możliwości przerobowe pieca konwekcyjno-parowego.
    • Podobnie jak w piecu konwekcyjno-parowym mięso jest przygotowywane
    i utrzymywane w idealnej temperaturze z minimalną stratą wagi.
    Urządzenie odpowiednie zarówno na przyjęcia na miejscu, jak i do zewnętrznego
    cateringu
    • Potrawy przygotowane w kuchni mogą być przewożone w Hold-o-macie RETIGO
    i podawane w żądanej temperaturze.
    • Praktyczny uchwyt umożliwia bezpieczne i wygodne przenoszenie urządzenia.Utrzymuje mięso i ryby przez kilka godzin w precyzyjnie nastawionej temperaturze
  • Doskonała jakość produktu końcowego
  • Mniejsze straty dzięki powolnemu gotowaniu
  • 100% szwajcarska jakość
  • Łatwy serwis
  • Prosta obsługa
  • Możliwość osiągnięcia temperatury do 120 °C
  • Wysoka precyzja sondy termicznej +/- 2 °C
  • Łatwe przenoszenie urządzenia, wymagającego wyłącznie zasilania 1N~/220 V/50 – 60 Hz/10 A
  • Minimalne zużycie energii - 300 – 400 W (ustalony pobór mocy)
  • Zużycie energii 1 – 1.8 kW
  • Dokładny pomiar temperatury dzięki systemowi PT 500
  • Inteligentne odwilżanie komory zapewnia optymalne warunki termiczne
  • Możliwość zabudowania do mebli kuchennych lub wsunięcia do podstawy pieca konwekcyjno-parowego
  • Możliwość wyboru lewych lub prawych drzwi
Specyfikacja
Numer katalogowy 00009820
Producent Retigo
Zasilanie el. [V/Hz] 230 V / 50 Hz
Moc [kW] 1
Waga [kg] 21
Zastosowanie do użytku domowego
Pojemność [GN] 3x GN GN 2/3 - 65 lub 2x GN GN 2/3 - 100