Urządzenie do utrzymywania potraw Hold-o-mat RETIGO 2/3
- Kod: 11776
- Producent: Retigo
-
Dostępność:
Upewnij się i zapytaj / zadzwoń lub napisz
-
Przedłużona ochrona serwisowa EasyProtect®
Wybierając przedłużoną gwarancję zyskujesz nawet 3 lata dodatkowej ochrony serwisowej swojego sprzętu.
- Cena brutto: 15 611,16 zł 12 692,00 zł
- Hold-o-mat RETIGO to proste urządzenie, które można wykorzystać na dwa sposoby:
1) Utrzymywanie potraw w odpowiedniej temperaturze i świetnej jakości końcowej
To urządzenie zostało zaprojektowane do utrzymywania potraw w odpowiednim stanie. Inteligentne rozwiązanie wnętrza Hold-o-matu RETIGO
umożliwia przy temperaturze 65–75 °C niezwykle długie utrzymywanie najróżniejszych rodzajów mięsa i ryb, ciepłych i gotowych do podania.
Idealny zalecany czas utrzymywania to trzy godziny, może być jednak również dłuższy. Można by zadać pytanie: „A czy mięso nie traci w ten sposób
na jakości?“ Przeciwnie - jakość mięsa pozostaje taka sama, a nawet wyższa niż w przypadku świeżego mięsa prosto z grilla. Wewnątrz mięsa
dochodzi do utrwalenia soku mięsnego, nie dochodzi natomiast do jego przypalenia, a tym samym do obniżenia jakości mięsa. Z technologii tej
można skorzystać np. w przypadku serwowania „a la carte“. Dania zostają przygotowane przed przyjściem gości. Po osiągnięciu odpowiedniego
stopnia dopieczenia umieszczane są w Hold-o-macie RETIGO, który utrzymuj ich idealną temperaturę wewnętrzną. Goście otrzymują danie
najwyższej jakości.
2) Przygotowywanie dań przy niskiej temperaturze i długim czasie (pieczenie w nocy)
Wolne gotowanie przy niskiej temperaturze jest trendem, który zyskuje na popularności wśród kucharzy i oczywiście wśród przedsiębiorców
prowadzących zakłady gastronomiczne. Dlaczego? To proste. Ten sposób gotowania oszczędza kucharzom czas, ponieważ jest stosowany głownie
w nocy. Przedsiębiorca może natomiast znacznie zaoszczędzić dzięki wydajnej obróbce mięsa i wykorzystaniu energetycznej taryfy nocnej.
Hold-o-mat RETIGO można nastawić automatycznie lub ręcznie na wolne gotowanie, aby uzyskać wymagany stopień dopieczenia i jakości
produktu. Mięso gotuje się lub piecze przy bardzo niskiej, precyzyjnie utrzymywanej temperaturze. Dzięki temu dochodzi do świetnej obróbki
mięsa i minimalnych strat wagi. Po takiej obróbce potrawę można podać lub utrzymywać przez wiele godzin w idealnej temperaturze i doskonałej
jakości.
Praktyczne rady dotyczące wykorzystania Hold-o-matu RETIGO
Ułatw sobie pracę
• Przechowuj potrawy smażone czy pieczone. Dzięki specjalnemu odwilżaniu komory
potrawy te będą zawsze chrupiące.
• Wystarczy szybko podsmażyć mięso, a następnie włożyć do Hold-o-matu RETIGO.
Hold-o-mat załatwi resztę, a Twój grill będzie wolny i gotowy do innej pracy.
Wykorzystaj efektywnie swój piec konwekcyjno-parowy
• Hold-o-mat RETIGO spełnia funkcję szafy utrzymującej lub funkcję „Cook & Hold“
zwiększając możliwości przerobowe pieca konwekcyjno-parowego.
• Podobnie jak w piecu konwekcyjno-parowym mięso jest przygotowywane
i utrzymywane w idealnej temperaturze z minimalną stratą wagi.
Urządzenie odpowiednie zarówno na przyjęcia na miejscu, jak i do zewnętrznego
cateringu
• Potrawy przygotowane w kuchni mogą być przewożone w Hold-o-macie RETIGO
i podawane w żądanej temperaturze.
• Praktyczny uchwyt umożliwia bezpieczne i wygodne przenoszenie urządzenia.Utrzymuje mięso i ryby przez kilka godzin w precyzyjnie nastawionej temperaturze - Doskonała jakość produktu końcowego
- Mniejsze straty dzięki powolnemu gotowaniu
- 100% szwajcarska jakość
- Łatwy serwis
- Prosta obsługa
- Możliwość osiągnięcia temperatury do 120 °C
- Wysoka precyzja sondy termicznej +/- 2 °C
- Łatwe przenoszenie urządzenia, wymagającego wyłącznie zasilania 1N~/220 V/50 – 60 Hz/10 A
- Minimalne zużycie energii - 300 – 400 W (ustalony pobór mocy)
- Zużycie energii 1 – 1.8 kW
- Dokładny pomiar temperatury dzięki systemowi PT 500
- Inteligentne odwilżanie komory zapewnia optymalne warunki termiczne
- Możliwość zabudowania do mebli kuchennych lub wsunięcia do podstawy pieca konwekcyjno-parowego
- Możliwość wyboru lewych lub prawych drzwi
Specyfikacja | |
Numer katalogowy | 00009820 |
Producent | Retigo |
Zasilanie el. [V/Hz] | 230 V / 50 Hz |
Moc [kW] | 1 |
Waga [kg] | 21 |
Zastosowanie | do użytku domowego |
Pojemność [GN] | 3x GN GN 2/3 - 65 lub 2x GN GN 2/3 - 100 |