FUNKCJE
TRYB PROGRAMOWANIA RĘCZNEGO
Obróbka konwekcyjna Obróbka konwekcyjna + naparowanie Obróbka z wykorzystaniem pary wodnej Maksymalna temperatura wstępnego nagrzewania komory - 260°C
PROSTOTA I INTUICYJNOŚĆ
Proste i intuicyjne zarządzanie różnymi funkcjami i ustawianie prawidłowych parametrów gotowania Maksymalne efekty przy maksymalnej łatwości użytkowania Komora gotowania ze stali nierdzewnej AISI 304 o wysokiej wytrzymałości Regulacja otwarcia komina Jednopunktowa sonda rdzeniowa w zestawie
KOMPAKTOWE WYMIARY
Smukła konstrukcja, dzięki której piec zajmuje niewiele miejsca Prowadnice umożliwiające korzystanie z blach GN 1/1
OFEROWANY PIEC UMOŻLIWIA
pieczenie smażenie grillowanie gotowanie w parze blanszowanie rozmrażanie regenerację
STEROWANIE HYBRYDOWE
Naparowanie – regulacja procesu naparowania Wentylatory – możliwość ustawienia 3 różnych prędkości wentylatora Komin – regulacja otwarcia komina (dostępne 3 różne opcje) Temperatura – regulacja temperatury w komorze gotowania Czas – regulacja czasu gotowania Sonda rdzeniowa – ustawienie temperatury sondy
OBIEG POWIETRZA W KOMORZE PIECA
Wentylatory z autorewersem - zmiana kierunku obiegu powietrza 3 prędkości wentylatora dla użytkownika, aby wybrać odpowiedni przepływ powietrza
POZIOM WILGOTNOŚCI W KOMORZE PIECA
System Sator Steam – generowanie pary wodnej do 100% nasycenia System Optimal Climatic - usuwa nadmiar wilgoci, utrzymując wymagany poziom wilgotności
FUNKCJE DODATKOWE
Ochrona termiczna - drzwi wykonane z podwójnej szyby atermicznej Konstrukcja pieca umożliwia ustawianie urządzeń w kolumnach, jedno urządzenie na drugim Oświetlenie komory pieca Łatwo demontowane prowadnice ułatwiające czyszczenie obudowa oraz komora w całości wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej wymagane podłączenie do wody 3/4"
OPCJE DODATKOWE
możliwość szkolenia z obsługi i gotowania na piecu - 500 zł netto możliwość montażu pieca pod przygotowaną instalację - 450 zł netto
Parametry techniczne:
sterowanie: manualne pojemność: 10xGN1/1 wymiary zewnętrzne (WxDxH) [mm]: 540x860x1160 odległość między prowadnicami [mm]: 80 waga [kg]: 130 moc [kW]: 15,5 zasilanie [V]: 400 temperatura [°C]: 30-260 rekomendowana liczba porcji: 80-150
Wyposażenie dodatkowe:
okap kondensacyjny (PC1500) 540x890x230 mm – 4 780 zł netto podstawa pod piec z prowadnicami na tace - 1500 zł netto zmiękczacz manualny LT8 – 318 zł netto zmiękczacz automatyczny RQ65 – 999 zł netto piec z drzwiami otwieranymi na prawą stronę – 1 199 zł netto prysznic do mycia komory – 418 zł netto
Dlaczego warto wybrać piec konwekcyjno-parowy Resto Quality PF1550?:
W pełni profesjonalny piec konwekcyjno-parowy wyprodukowany we Włoszech. Prowadnice umożliwiają korzystanie z blach GN 1/1 oraz blach GN 2/3. Piec dzięki swoim kompaktowym wymiarom odnajdzie swoje miejsce nawet w mniejszej kuchni. 3 prędkości wentylatorów umożliwiają obróbkę delikatnych produktów. Prosty w obsłudze panel sterujący dzięki któremu każda osoba w 5 minut nauczy się na nim pracować. Duża odległość między prowadnicami zwiększa ładowność a także komfort pracy. Jedyny piec na rynku ze sterowaniem manualnym, do którego można podłączyć sondę do pomiaru temperatury. 24 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski