Rożen gazowy (90 kurczaków) ADA-8
- Kod: ADA-8
- Producent: ADA Gastrogaz
- Kod producenta: ADA-8
-
Dostępność:
Upewnij się i zapytaj / zadzwoń lub napisz
-
Najniższa cena 30 dni przed zmianą: 30 994,77 zł brutto
- Cena brutto: 33 577,77 zł 28 500,00 zł 27 299,00 zł
Obrotowe rożna gazowe ADA są certyfikowanymi urządzeniami przeznaczonymi głównie do pieczenia kurczaków, a także innych rodzajów mięs, np. golonek, szynek. Opiekacze ADA znajdą swe zastosowanie także w przypadku obróbki termicznej warzyw czy ryb. Nasze rożna świetnie spisują się nie tylko w stacjonarnych punktach żywienia, takich jak restauracje, bary czy sklepy, ale także w punktach mobilnych – w przyczepach gastronomicznych i food truckach.
Jesteśmy producentem rożen od 25 lat, wciąż je dla Państwa udoskonalamy. Nasze urządzenia wyróżnia efektywność i szybkość w opiekaniu żywności – zastosowanie specjalnych palników na podczerwień pozwala na wyjątkowo szybką, a zarazem precyzyjną obróbkę termiczną i finalne otrzymanie soczystych, niespieczonych produktów. Dzięki niskiemu poborowi gazu nasze urządzenia są zarówno ekologiczne, jak i ekonomiczne. Solidna konstrukcja rożna ze stali nierdzewnej kwasoodpornej oraz wykorzystanie sprawdzonych, certyfikowanych podzespołów pozwala na cieszenie się niezawodnością w eksploatacji urządzenia oraz intuicyjnej obsłudze.
Nasze rożna gazowe do kurczaków wyróżnia m.in.:
- Palniki na podczerwień sterowane autonomicznie
- Termoelektromagnetyczne zabezpieczenia chroniące przed wypływem gazu oraz przegrzaniem
- Obrotowy ruch widelców – widelce łożyskowane podwójnie
- Dwa rzędy widelców – rząd pierwszy na wysokościach osi palników, rząd drugi w pozycjach luk pierwszego
- Konstrukcja ze stali nierdzewnej kwasoodpornej AISI 304
- Reflektory termiczne, dzięki którym opiekanie jest jeszcze efektywniejsze
- Zamykane magnetycznie dwuskrzydłowe drzwi ze szkła hartowanego
- Oświetlenie halogenowe
- Możliwość zasilania gazem ziemnym lub płynnym (propan/butan)
- Taca na skapujący tłuszcz
- Możliwość wyposażenia w dodatkowe koszyki do pieczenia udek, warzyw i frytek lub golonek
Model 1U poza widelcami wyposażony jest dodatkowo w ruszt, na który można wyłożyć produkty i opiekać je tak, jak w opiekaczach typu Salamander. Palniki w obrotowych rożnach gazowych 1U umieszczone są pod czopuchem. Tylna ściana rożna jest wykonana z solidnego szkła hartowanego.
Rożna gazowe do kurczaków oferujemy także w wersji Tandem stanowiące integralne połączenie dwóch rożen.
Rożen gazowy ADA-8 wykonany ze stali nierdzewnej o wsadzie 90 kurczaków. Rożno można montować w przyczepach gastronomicznych, jak również wykorzystywać jako urządzenia stacjonarne w barach, sklepach i innych zakładach zbiorowego żywienia. Charakteryzuje się ono dużą trwałością, niezawodnością w eksploatacji, małym zużyciem gazu oraz krótkim czaem pieczenia kurczaków, co w konsekwencji daje niespieczony, soczysty i smaczny produkt. Rożno typu ADA przeznaczone jest głównie do pieczenia kurczaków, golonek, szynek, prosiaków i baranów. Może być też używany do pieczenia ryb (pstrąg, makrela) po zamontowaniu odpowiedniej przystawki.
Pomieszczenie, w którym jest instalacja gazowa i planowane jest zamontowanie komory wędzarniczej, powinno posiadać ciągłą wymianę powietrza (dopływ wystarczającej ilości powietrza, potrzebnego do spalania gazu oraz odpływu spalin) zabezpieczające przed przekroczeniem w powietrzu wewnątrz pomieszczenia dopuszczalnych zawartości składników spalin szkodliwych dla zdrowia ludzkiego.W świetle tych przepisów pomieszczenie takie musi posiadać:
sprawną wentylację nawiewno-wywiewną,odpowiednią kubaturę,minimalny wymiar przewodu kominowego nie może być mniejszy niż 0,14 m, a powierzchnia kanału wentylacyjnego nie mniejsza niż 0,016 m².odpowiednie wymiary,w przypadku zasilania gazem płynnym pomieszczenie nie może znajdować się poniżej poziomu zerowego tj.: w piwnicy lub suterenie, a temperatura nie może przekraczać 35°C.
wymiary:szerokość: 1285 mm, głębokość: 570 mm, wysokość: 1800 mm
Rożna gazowe ADA 1-3 | 1U |
1 | 2N | 2 | 3 |
Obciążenie cieplne Hi [kW] | 7 | 7 | 10,5 | 14 | 17,5 |
Palniki na podczerwień [szt.] | 2 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Zużycie gazu B/P [kg/h] | 0,5 | 0,5 | 0,8 | 1,05 | 1,3 |
Zużycie gazu E [m3/h] | 0,6 | 0,6 | 0,95 | 1,25 | 1,53 |
Wsad kurczaków [szt.] | 8 | 12 | 20 | 28 | 36 |
Liczba widelców [szt.] | 2 | 2+1 | 3+2 | 4+3 | 5+4 |
Długość widelca [mm] | 645 | 645 | 645 | 645 | 645 |
Oświetlenie | Brak | Halogenowe | Halogenowe | Halogenowe | Halogenowe |
Zasilanie [V] | 230 | 230 | 230 | 230 | 230 |
Moc elektryczna [kW] | 0,04 | 0,23 | 0,23 | 0,23 | 0,23 |
Masa [kg] | 30 | 63 | 78 | 90 | 103 |
Średnica komina [mm] | 132 | 132 | 132 | 132 | 132 |
Szerokość [mm] | 860 | 945 | 945 | 945 | 945 |
Głębokość [mm] | 420 | 570 | 570 | 570 | 570 |
Wysokość [mm] | 560 | 630 | 800 | 970 | 1140 |
Rożna gazowe ADA 4-8 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Obciążenie cieplne Hi [kW] | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 |
Palniki na podczerwień [szt.] | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Zużycie gazu B/P [kg/h] | 1,5 | 1,9 | 2,3 | 2,7 | 3,1 |
Zużycie gazu E [m3/h] | 1,8 | 2,3 | 2,8 | 3,3 | 3,7 |
Wsad kurczaków [szt.] | 42 | 54 | 66 | 78 | 90 |
Liczba widelców [szt.] | 4+3 | 5+4 | 6+5 | 7+6 | 8+7 |
Długość widelca [mm] | 985 | 985 | 985 | 985 | 985 |
Oświetlenie | Halogenowe | Halogenowe | Halogenowe | Halogenowe | Halogenowe |
Zasilanie [V] | 230 | 230 | 230 | 230 | 230 |
Moc elektryczna [kW] | 0,23 | 0,23 | 0,23 | 0,23 | 0,23 |
Masa [kg] | 132 | 149 | 172 | 186 | 200 |
Średnica komina [mm] | 195 | 195 | 195 | 195 | 195 |
Szerokość [mm] | 1285 | 1285 | 1285 | 1285 | 1285 |
Głębokość [mm] | 570 | 570 | 570 | 570 | 570 |
Wysokość [mm] | 1120 | 1290 | 1460 | 1630 | 1800 |