www.goga-gastro.pl |
email: sklep@goga-gastro.pl |
Grzałki zamocowane są bezpośrednio pod pojemnikami gastronomicznymi i mogą pracować zarówno w powietrzu jak i w wodzie. Umożliwia to szybsze podgrzanie potraw i mniejsze straty energii. Elementy grzejne są osłonięte wkładkami perforowanymi, które uniemożliwiają przypadkowe ich uszkodzenie. Bemar posiada zbiornik przystosowany do umieszczenia 2 pojemników typu GN 1/1 o maksymalnej głębokości 200 mm. Po zastosowaniu odpowiednich listew dzielących można korzystać z mniejszych pojemników (GN1/3, GN1/4, GN1/6, GN1/9) w różnych ustawieniach konfiguracyjnych. Poniżej przykładowe ustawienia.
Wbudowany termostat umożliwia utrzymanie żądanej temperatury w zakresie 30÷90°C, co w połączeniu z zabezpieczeniem przed niekontrolowanym wzrostem temperatury sprawia, że bemar BE-2W jest urządzeniem bardzo bezpiecznym w eksploatacji. Dodatkowo wmontowane zawory spustowe (1”) pozwalają na łatwe opróżnianie zbiornika.
Dane techniczne:
- wymiary (szer. x głęb. x wys.): 80x60x85 cm
- wykonanie ze stali nierdzewnej
- regulacja temperatury: 30÷90°C
- ilość komór (zbiorników) : 1
- pojemność: 2xGN1/1
- głębokość maksymalna: 200 mm
- kran spustowy (1”)
- moc: 1,6 kW
- zasilanie: 230 V
Uwaga: Cena nie obejmuje pojemników GN.