www.goga-gastro.pl


INFOLINIA: 800 800 490

email: sklep@goga-gastro.pl

 

Piec konwekcyjno-parowy 3xGN 2/3 UNOX, ChefTop 9000550

Kategorie > OBRÓBKA TERMICZNA > Piece konwekcyjno - parowe (z naparowaniem) > Elektryczne
main
Kod: 13248
Producent: Unox
main
Cena netto: 9 036,99 zł
Cena brutto: 11 115,50 zł
Elektryczny piec konwekcyjno-parowy o pojemności 3 x GN 2/3 i wydajności 4 kg pieczeni/ziemniaków. Odległość między półkami: 67 mm. W standardzie: System obiegu powietrza wewnątrz komory pieca AIR MAXI. Perfekcyjne wymieszanie powietrza gwarantuje równomierną temperaturę wewnątrz pieca. Dodatkowo system umożliwia wybranie jednej z 7 prędkości obrotowych wentylatora (6 ciągłych, 1-pół-statyczna). STEAM MAXI – system wytwarzania pary wewnątrz komory pieca. W przeciwieństwie do tradycyjnej technologii z wykorzystaniem bojlera gwarantuje możliwość natychmiastowej produkcji pary. System ten pozwala na uzyskanie 100% pary już w 48°C (Line Miss w 90°) oraz regulacji zaparowania w zakresie 0-100% co 10% (co 20% Line Miss). DRY MAXI – System usuwający parę z komory pieca. Umożliwia on szybkie pozbycie się wilgotności uwolnionej uwolnionej z pieczonego produktu, a także tej pozostałej po zastosowaniu STEAM MAXI. Całkowite osuszenie komory umożliwia wydobycie doskonałego smaku i uzyskanie perfekcyjnego wyglądu potraw. MULTI TIME – system pozwalający na ustawienie do 9 odrębnych czasów dla różnych potraw przygotowywanych w tym samym środowisku (gotowanie, pieczenie lub regeneracja). ADAPTIVE CLIMA – system ten pozwala uzyskać powtarzalność wypieków, niezależnie od wielkości wsadu. Produkt finalny będzie zawsze taki sam. System ten kontroluje temperaturę oraz rzeczywistą wilgotność wewnątrz komory i dostosowuje ją tak aby była optymalna przy danym załadunku pieca. (Wskazane jest stosowanie sondy wielopunktowej MULTI.Point). PROTEK SAFE – system ten obniża i stabilizuje temperaturę obudowy pieca do około 60°C. Zapewnia to maksymalne bezpieczeństwo i komfort w miejscu pracy. Ponadto system ten wpływa na zmniejszenie zużycia energii elektrycznej przyczyniając się tym do ochrony środowiska naturalnego. MAXI LINK system modułowego zestawienia urządzeń w celu ograniczenia zajmowanego przez nie miejsca. Umożliwia podłączenie w jeden zestaw 4 pieców, schładzarko-zamrażarki szokowej, szafki wypiekowej, okapu z kondenserem pary oraz systemu filtrowania wody (odwrócona osmoza). Dodatkowo dzięki połączeniu pieców możliwe jest zmniejszenie zużycia energii poprzez współdzielenie przez nie mocy. W standardzie także jest zmiana kierunku obrotów wentylatora. Umożliwia to uzyskanie równomiernych wypieków niezależnie od wielkości wsadu, jednopolowa sonda rdzenia, która pozwala mierzyć temperaturę wewnątrz potrawy, oświetlenie wnętrza pieca przy pomocy energooszczędnych diod LED. Ten typ oświetlenia gwarantuje długa i niezawodną pracę bez konieczności wymiany żarówek oraz system DRY PLUS usuwający parę z komory pieca. Umożliwia on szybkie pozbycie się wilgotności uwolnionej z pieczonego produktu, a także tej pozostałej po stosowaniu systemu STEAM Plus. Całkowite osuszenie komory umożliwia wydobycie doskonałego smaku i uzyskanie perfekcyjnego wyglądu potraw.


długość: 574 mm
szerokość: 805 mm
wysokość: 574 mm
odległość między prowadnicami: 67 mm
moc całkowita: 3.6 kW
napięcie: 230 V
waga: 200 kg
ilość prowadnic: 3
materiał: stal nierdzewna
zasilanie: elektryczne
sposób wytwarzania pary: natryskowy
pojemniki w komplecie: Nie
prysznic: Nie
panel dotykowy: Nie
automatyczne mycie: Tak
wózek w komplecie: Tak
sonda temperaturowa: Tak
wzdłużny układ prowadnic: Tak