KOTLECIARKA – PRASA DO MIĘSA MAGA - ORYGNIALNA

  • Cena brutto: 28 288,77 zł 23 999,00 zł 22 999,00 zł

MAGA – KOT

Najbardziej nowatorskim z naszych urządzeń jest kotleciarka MAGA – KOT. Znajduje ona zastosowanie w przemyśle mięsnym, gastronomii i cateringu. Służy do wysokowydajnego rozbijania kawałków różnego rodzaju mięs na plastry o jednakowej grubości od 0,5 do 30 mm. Rozbijanie kotletów przy użyciu naszej prasowalnicy do mięsa jest czynnością szybką i prostą. Specjalna budowa talerza i tacy gwarantuje zachowanie soczystości mięsa po rozbiciu. Łatwe zdejmowanie i możliwość mycia w zmywarce gwarantują pełną higienę.

 

Prasa do mięsa i nie tylko

Kotleciarka MAGA – KOT to nie tylko prasa do mięsa. Dostarczamy maszyny o szerokich zastosowaniach, które w rewelacyjny sposób przyspieszą i ułatwią uciążliwy proces rozbijania innych produktów – za ich pomocą rozbiją Państwo między innymi hamburgery i spody do pizzy, oszczędzając czas i redukując koszty przygotowania. Nasza prasa do kotletów sprawdzi się więc idealnie również w przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją artykułów spożywczych, firmach cateringowych, barach i restauracjach czy salach weselnych.

Kotleciarka z powodzeniem rozbija każdy rodzaj mięsa:

  • wołowego, rozbitego na zrazy zawijane, bitki wołowe, befsztyk
  • wieprzowego, rozbitego na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe zawijane, steki, sznycle
  • drobiowego, rozbitego na filet panierowany, kotlety de’Volaille i inne
  • przyprawionych porcji grillowych, sporządzonych z różnych mięs rozbitych na optymalne grubości
  • hamburgery podzielone na równe okrągłe porcje
  • spody do pizzy i wiele innych

 

 

To niezastąpione urządzenie w:

  • firmach cateringowych
  • restauracjach, barach
  • salach weselnych
  • kuchniach zbiorowego żywienia
  • zakładach produkujących dania gotowe, zarówno mięsne (kotlety, hamburgery), jak i inne, np. pizzę

 

 

W doskonały sposób sprawdza się w marketach i dużych stoiskach mięsnych, gdzie na oczach klientów można przygotować rozbite porcje, wzbogacając tym samym asortyment oferowanych wyrobów z:

  • mięsa wołowego
  • mięsa wieprzowego
  • mięsa drobiowego
  • dziczyzny
  • baraniny

Wszystkie te wyroby można pakować na tackach foliowanych w zestawach rodzinnych po 3, 4 i więcej porcji.

 

Kotleciarka do mięsa MAGA KOT w rewelacyjny sposób przyspieszy Twoją pracę i ograniczy koszty!

 

Zalety oryginalnej Kotleciarki MAGA KOT:

  • wydajność do 800 cykli/godzinę
  • zachowanie świeżości i wagi rozbijanego mięsa
  • niepodważalna kruchość i soczystość
  • płynna i precyzyjna regulacja grubości rozbijanego mięsa od 0,5 do 30 mm
  • możliwość ustawienia na stole lub dedykowanym stojaku
  • automatyczne uruchamianie maszyny podczas wsuwania tacki w procesie rozbijania
  • dostępne wersje:
    • 400V 50Hz (3 fazy)
  • precyzja wykonania – montaż oraz wszystkie części wyprodukowane zostały w Polsce w naszym zakładzie produkcyjnym zlokalizowanym Komornikach k. Poznania
  • 100% bezpieczeństwa obsługi oryginalnej Kotleciarki MAGA - KOT jest gwarantowane przez 4 poziomy zabezpieczeń

 

Dedykowany stojak

 

 

Jak kupić?

  • Skontaktuj się z nami

  • Ustalimy termin prezentacji w dogodnym dla Ciebie miejscu i terminie
  • Zaprezentujemy wszystkie możliwości naszego urządzenia na każdym rodzaju produktu
  • Bezpłatnie dowieziemy i zainstalujemy
  • Otrzymanie kredytu albo leasingu na naszą maszynę nie stanowi żadnego problemu

 

Dlaczego warto wybrać nasz produkt?

  • Unikalny pomysł
  • Wysoka wydajność = niższe koszty
  • Bezkompromisowa jakość rozbijanego mięsa i innych produktów
  • Wszechstronność zastosowań
  • Doświadczenie – nieprzerwana produkcja urządzeń od 2008
  • Zakład produkcyjny zlokalizowany w Komornikach k. Poznania
  • 100% części wykonanych w Polsce
  • Obróbka i montaż w naszej fabryce gwarantują precyzję i wysoką jakość wykonania
  • Setki sprzedanych urządzeń na całym świecie
  • Serwis w ciągu 24h w Polsce – wszystkie części zamienne i materiały eksploatacyjne są dostępne w magazynie – wysyłka w ciągu doby do klienta
  • Bezawaryjna praca przez wiele lat – żadne urządzenie od początku produkcji nie zostało wycofane z użytkowania
  • Bezpieczeństwo – tylko oryginalna kotleciarka MAGA - KOT gwarantuje bezpieczeństwo użytkownika

 

 

Jak rozpoznać oryginalną prasę MAGA?

Firma CLIP SYSTEMS ostrzega przed podróbkami Kotleciarek MAGA – KOT!

Nasza oryginalna KOTLECIARKA MAGA – KOT ZOSTAŁA PODROBIONA i wprowadzona do sprzedaży przez nieuczciwe firmy handlowe importujące urządzenia nieznanej, najczęściej bardzo słabej jakości, produkowane na Dalekim Wschodzie. Na rynku rozpowszechniana jest nieprawdziwa informacja, że skopiowane urządzenia produkowane są przez te firmy w Polsce lub innych krajach UE. Oferują one łudząco podobne do naszej kotleciarki urządzenia w znacząco niższych cenach. Niska cena wynika z zastosowania słabej jakości materiałów i mniejszej mocy systemu hydraulicznego – już w nowych urządzeniach występują luzy i niedoróbki, co prowadzi w krótkim czasie do awarii zagrażających bezpieczeństwu użytkowników. Zakup takich urządzeń w perspektywie czasu może okazać się bardzo kosztowny.

Pirackie produkty charakteryzuje:

  • krótka żywotność,
  • niska jakość wykonania,
  • znacząco niższa wydajność pracy,
  • nieznany status materiałów pod kątem dopuszczenia ich do przemysłu spożywczego,
  • podatność na awarie.

W konsekwencji możecie Państwo zakupić podrobione urządzenie w pozornie niższej cenie, które może jednak przysporzyć sporo problemów podczas eksploatacji oraz narazić obsługujących je pracowników na niebezpieczeństwo wypadku przy pracy, a Państwa firmę na przestoje w produkcji i co za tym idzie – wymierne straty.

Tylko oryginalna KOTLECIARKA MAGA – KOT to gwarancja najwyższej jakości wykonania oraz wysoki poziom bezpieczeństwa podczas użytkowania. Dzięki produkcji oraz montażu w fabryce w Polsce zapewniamy dostępność części zamiennych i materiałów eksploatacyjnych również po okresie gwarancyjnym.

 

 

Jak się chronić przed oszustami?

 

Aby upewnić się, czy mamy do czynienia z oryginalną kotleciarką MAGA – KOT, wystarczy sprawdzić kilka szczegółów.

  • Weryfikacja producenta:

- front maszyny – logo MAGA

- lewa ścianka obudowy – tabliczka znamionowa z nazwą producenta, wybitym typem maszyny, numerem fabrycznym i rodzajem napięcia potrzebnego do działania 

- prawa ścianka obudowy – oznaczenie producenta oraz znak CE gwarantujący, że produkt przeszedł specjalistyczne badania i spełnia unijne normy jakości i bezpieczeńst

 

  • Kształt talerza

Prasa MAGA – KOT ma charakterystyczny, stożkowy kształt talerza rozbijającego mięso. Należy też zwrócić uwagę na ewentualny luz pomiędzy talerzem rozbijającym a obudową. WYSTĘPOWANIE LUZU I „KIWANIE SIĘ TALERZA” WSKAZUJE, że mamy do czynienia z podróbką. NIESTARANNE WYKONANIE tego fragmentu urządzenia może doprowadzić w krótkim okresie do niebezpiecznej i kosztownej awarii. 

  • Piktogramy ostrzegawcze

Istnieją różnice pomiędzy wyglądem piktogramów ostrzegających przed niebezpieczeństwem

  • Higiena wykonania

Urządzenia MAGA produkowane przez CLIP SYSTEMS przystosowane są do pracy z produktami spożywczymi. Stosujemy materiały dopuszczone do przemysłu spożywczego (stal kwasoodporną, certyfikowane tworzywa konstrukcyjne, odpowiedniej jakości elementy złączne). W przypadku podróbki nie ma żadnego potwierdzenia dotyczącego odpowiedniej jakości materiałów oraz trwałości wykonanej konstrukcji.

 

Oryginalna prasa MAGA – KOT została doceniona przez jury konkursowe i uhonorowana Złotym Medalem MTP w Poznaniu podczas targów POLAGRA-TECH w 2011 roku.

 

 

W jakich branżach najlepiej się sprawdzi kotleciarka?

Rozbijanie mięsa jest pracochłonne, a przy tym wymaga wprawy, by uzyskać właściwą konsystencję włókien bez ich nadmiernego „uklepania” czy przerwania struktury. W większości przypadków najlepszym rozwiązaniem będzie skorzystanie z profesjonalnej kotleciarki. Przekonajmy się, jak działa urządzenie tego rodzaju i zobaczmy, w jakich zastosowaniach sprawdzi się najlepiej.

Czym jest kotleciarka?

Kotleciarka to maszyna, która pozwala na sprawne rozbijanie mięsa w celu zmiękczenia i uelastycznienia jego włókien. Dzięki rozbiciu znajdującej się pomiędzy nimi elastyny i kolagenu można uzyskać kawałki, które zachowają sprężystość, będą też łatwe do pogryzienia i zarazem smaczniejsze. Kotleciarka sprawdzi się przy przygotowywaniu wołowiny, zwłaszcza pochodzącej ze starszych sztuk, a także w przypadku baraniny czy jagnięciny oraz dziczyzny. Z urządzeń tego rodzaju korzysta się także do rozbijania mięsa drobiowego, a nawet prasowania go na hamburgery.

Jak działa kotleciarka?

Rozbijanie mięsa w przypadku kotlerciarki odbywa się przy pomocy ruchomego tłoka, poruszanego przez mechanizm napędzany silnikiem elektrycznym. Opuszczany z góry talerz dociska kawałek mięsa do tacki, na której jest ułożony. Dzięki wygodnej regulacji bez problemu można ustawić jego pożądaną grubość od 0,5 do 30 mm. Wielostopniowy system zabezpieczeń dba o ochronę użytkownika. Wydajność maszyny może sięgnąć 800 cykli na minutę.

Gdzie sprawdzi się kotleciarka?

Urządzenie znakomicie nadaje się do wszystkich miejsc, w których przygotowuje się dużą ilość mięsa. Kotleciarki są używane w restauracjach i barach, a także w firmach zajmujących się przygotowaniem cateringu. Sprawdzają się w kuchniach obsługujących stołówki, domy weselne czy wszelkiego rodzaju zakłady zbiorowego żywienia – kuchnie w szpitalach, dużych szkołach i zakładach pracy prowadzących stołówki. Bardzo często są zamawiane przez firmy, które oferują popularne diety pudełkowe, a także przedsiębiorstwa wytwarzające dania na wynos czy produkty garmażeryjne lub spody do pizzy.