Krajalnica do wędlin nóż 25cm 09300495

  • Obserwuj produkt:
  • Kod: 09300495
  • Producent: MXM
  • Kod producenta: 09300495
  • Dostępność: Upewnij się i zapytaj / zadzwoń lub napisz

  • Historia ceny
  • Przedłużona ochrona serwisowa EasyProtect®
    Wybierając przedłużoną gwarancję zyskujesz nawet 3 lata dodatkowej ochrony serwisowej swojego sprzętu.




  • Cena brutto: 1 720,77 zł 1 599,00 zł 1 399,00 zł

 

Ta profesjonalna krajalnica do mięsa o średnicy 25 cm umożliwia krojenie idealnych plastrów mięsa, chleba lub sera. Krajalnica jest nie tylko bezpieczna i bardzo przyjazna dla użytkownika, ale także bardzo cicha. Idealnie nadaje się do użytku w kuchni lub przed rzeźnią, piekarnią lub delikatesami.

Krojenie prostych i cienkich plastrów jest trudne, jeśli trzeba to robić ręcznie. Za pomocą tej profesjonalnej elektrycznej krajalnicy do mięsa można kroić nie tylko idealnie równe plastry mięsa, ale także inne produkty. Ostrze, które jest standardowo dostarczane z maszyną, służy wyłącznie do krojenia mięsa. Jeśli jednak chcesz pokroić inne produkty, oferujemy dodatkowe akcesoria, takie jak pokryte teflonem ostrze do krojenia sera i ząbkowane ostrze do krojenia chleba. Krojenie za pomocą tego wszechstronnego urządzenia kuchennego jest płynne i ciche. Ostrze z hartowanej stali nierdzewnej ma średnicę 25 cm, a grubość krojenia można regulować w zakresie od 1 do 12 mm na plasterek. Zapewnia to, że plasterki kiełbasy, szynki, salami lub innych rodzajów mięsa są zawsze krojone na tę samą grubość.

Dowolna grubość krojenia

Niektóre rodzaje mięsa można pokroić w grube plastry, podczas gdy na przykład szynka lub carpaccio najlepiej smakują pokrojone w cienkie plasterki. Dlatego też na tej krajalnicy można regulować grubość krojenia, aby uzyskać dokładnie taką szerokość, jakiej potrzebujesz. Bezpieczna praca z takimi narzędziami kuchennymi jest ważna w profesjonalnej kuchni. Silnik ma wbudowaną funkcję bezpieczeństwa, a dzięki swojej konstrukcji ręce są trzymane z dala od ostrza. Gdy ostrze jest często używane, może się stępić. Dlatego krajalnica posiada przystawkę do ostrzenia. Po przekręceniu przystawki ostrza przechodzą przez kamienie ostrzące, a nóż staje się ponownie ostry. Zaleca się czyszczenie krajalnicy po ostrzeniu, aby drobny piasek z kamieni nie dostał się do żywności.

Bardzo łatwa obsługa

Ta profesjonalna krajalnica do mięsa jest bardzo łatwa w użyciu. Z boku znajduje się przycisk włączania i wyłączania. Dźwignię można obsługiwać jedną ręką, a drugą chwytać mięso. Ponieważ pracujesz z żywnością, krajalnica powinna być odpowiednio czyszczona i dezynfekowana po każdym użyciu. Deska do krojenia i ostrze są zdejmowane i można je czyścić wodą z mydłem i łagodnym detergentem. Do czyszczenia pozostałej części urządzenia należy użyć mokrej gąbki i detergentu. Przed użyciem opłucz wszystkie elementy i pozwól im dobrze wyschnąć. Aby zapewnić stabilność podczas użytkowania, krajalnica do mięsa stoi na czterech gumowych nóżkach

Cechy

  • Wytrzymała aluminiowa konstrukcja
  • Hartowane ostrze ze stali nierdzewnej
  • Zawiera przystawkę do ostrzenia
  • Wyposażona w pochylony układ ułatwiający krojenie
  • Nadaje się do sera z opcjonalnym ostrzem teflonowym
  • Wbudowane zabezpieczenie silnika

Specyfikacja produktu

  • Waga netto: 14,3 kg
  • Wymiary: W47,9 x D41,4 x H36,4cm
  • Wymiary prowadnicy: B18 x D23cm
  • Maksymalna wysokość cięcia: 18 cm
  • Regulowana grubość cięcia 1-12 mm
  • Prędkość obrotowa noża: 300 RPM
  • Średnica ostrza: Ø 25cm
  • 230V/50Hz/1faza 150W
Plusy i minusy
  • Szybkie i gładkie krojenie cienkich plasterków mięsa, chleba i sera
  • Platforma tnąca i ostrze są zdejmowane i łatwe do czyszczenia
  • Zawiera przystawkę do ostrzenia ostrza
  • Ostrze teflonowe do krojenia sera nie wchodzi w skład zestawu